Delhi Vertrouwelijk: Fusie-Effect

0
54

Fianance Minister Arun Jaitley.

Gerelateerd Nieuws

  • Delhi Vertrouwelijk: Speciale Dank

  • Delhi Vertrouwelijk: Te Bestrijden Of Niet

  • Delhi vertrouwelijk: Niet meer bedelen

De fusie van de spoorweg en de begroting in de algemene begroting heeft een eigenaardige situatie voor MPs evenals de trein Ministerie en het Ministerie van Financiën. Traditioneel, voordat de spoorweg budget, MPs gebruikt om de petitie van de Spoorweg Minister voor nieuwe treinen, het verhogen van de frequentie van bestaande treinen, aanvragen voor nieuwe trein stopt en dergelijke. Al deze beslissingen blijven het domein van de Rail Ministerie, de Minister van Financiën Arun Jaitley is nu het ontvangen van dergelijke verzoeken vooruit van de begroting. Jaitley kantoor kan hebben om op te treden als een post-office voor directe deze verzoeken van de Spoorweg Minister Piyush Goyal voor zijn aandacht. U kunt ook de situatie heeft genomen wat druk uit Goyal, wie kan nu direct MPs bochten hem niet verzoeken om Jaitley. Goyal weet dat niet veel MPs zal de aanpak van een senior leider zoals Jaitley met niet-verzoeken.

Nieuwe Rol

Mohan Gopal, die was een van de belangrijkste niet-politieke adviseurs van Rahul Gandhi, heeft stoppen als directeur van de Rajiv Gandhi Institute for Contemporary Studies. Gopal, een voormalige directeur van de Nationale Rechterlijke Academie en National Law School of India University, Bangalore, is van plan te doen herleven zijn advocaat licentie en gebruik zijn juridische ervaring van vele tientallen jaren te verdedigen constitutionele waarden en de rechten van gemarginaliseerde delen. Hij zal blijven werken op de openbare orde problemen met RGICS en ondersteuning van de trustees. RGICS is een beleid denktank bevorderd door de Rajiv Gandhi Stichting. Terwijl Sonia Gandhi is de voorzitter van RGICS, Priyanka Gandhi is een uitvoerend beheerder en Rahul één van de curatoren. Gopal, de tweede president van NSUI, was met de RGICS sinds juli 2011.

Brainstorm Sessie

Met de begroting toenadering, Prime Minister Narendra Modi is waarschijnlijk persoonlijk inventariseren van de economie, samen met top economen uit heel het land. De PM is het waarschijnlijk om een vergadering te houden met de top van de economen op januari 10 om te brainstormen over hun suggesties en ideeën voor de begroting.

Voor al het laatste Delhi Vertrouwelijke Nieuws, download Indian Express App