Uttar Pradesh Haj office colured saffraan, comité zegt ‘onbedoelde’

0
36

De beweging komt dagen na de UP-Secretariaat gebouw werd geschilderd in dezelfde kleur. (Express Foto door Vishal Srivastav/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • TOT wetgeving waarin de bungalows aan ex-CMs strijd is met Artikel 14, aansprakelijk te zwaar getroffen worden: amicus curiae

  • Lab om het land: het Bereiken van een miljoen boeren

  • Yogi govt problemen om te schroot zaak tegen Yogi Adityanath

Een DAG na de Uttar Pradesh Haj Comité secretaris beweerde dat de verhuizing voor het schilderen van de Haj office ringmuur saffraan was “onbedoeld”, het Comité op zaterdag ervan beschuldigd de aannemer van laksheid en voor het kiezen van de verkeerde kleur. De saffraan grens muur was geschilderd in creme kleur.

De Haj Comité, naast het bestellen van disciplinaire maatregelen, is ook het overwegen van een zwarte lijst opgesteld van de particuliere contractant, aldus de ambtenaren.

De ringmuur van de Haj kantoor, tegenover de state Assembly building in Lucknow, kreeg een saffraan vacht laat donderdag, twee maanden nadat het Secretariaat gevel van het gebouw werd geschilderd in dezelfde kleur. De verhuizing had gevraagd de Samajwadi Partij te beschuldigen van de BJP regering van overgeeft aan een “flagrante saffronisation”.

“Secretaris van de Haj Comité R P Singh heeft genomen onmiddellijke kennis van de materie, en uitgegeven richtlijnen voor de correctie,” een verklaring, afgegeven door de regering zei.

De Commissie stelde dat de aannemer ging tegen de officiële instructies overeenkomen met de kleur met de aangrenzende gebouwen van de overheid, die een combinatie van crème en beige.

Comité Secretaris R P Singh zei: “Er was nalatigheid aan de kant van de aannemer… Het kantoor dicht was gisteren. Volgende rapporten, inspecteerde ik de lopende whitewash van de ringmuur en besefte dat de aannemer had gegaan dan de eerdere instructie gegeven aan hem, die overeenkomen met de aangrenzende gebouwen van de overheid… De verse verf zal worden als per de eerdere bestelling.”

Op vrijdag, Singh had gezegd: “De verhuizing was niet opzettelijk. Het gebouw wordt witgewassen. Aangezien ons kantoor is gelegen in de buurt van de Vidhan Sabha, Lok Bhavan en de Bijlage, schilders waren geïnstrueerd om te profiteren van aangrenzende gebouwen en probeert te voldoen aan de kleur van de buitenste ringmuur met hen… De schilder koos voor een donkere kleur uit te brengen van de pijlers en ontwerpen.”

Ondersteuning bij de overgang, Mohsin Raza, de enige Moslim lid in de Adityanath regering, had gezegd: “Terwijl de beslissing is genomen door ambtenaren, ik zie niet in waarom het zou moeten worden bestreden. Saffraan is een gave van God. Het is een kleur van geluk. Het is de kleur van de zonsopgang, die licht geeft aan de hele wereld.”

Hij voegde toe, “ik heb maar één ding te zeggen aan degenen die zich verzetten tegen de kleur… zou ze zich verzetten tegen de Nationale Vlag ook, die dezelfde kleur heeft?… Het is een overheidsinstelling en is geschilderd in een kleur die de directieleden en het personeel besloten.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App