Manodhairya regeling: Maharashtra overheid te gebruiken MVO fondsen te compenseren slachtoffers

0
34

De Vrouwen en de Ontwikkeling van het Kind (WCD) Afdeling heeft een regering de resolutie van de kennisgeving van de herziene Manodhairya regeling, de volgende wijzigingen voorgesteld door een hoge rechtbank benoemde commissie.

Gerelateerd Nieuws

  • Wijzigingen die in Manodhairya regeling als Bombay HC paneel hoort Ngo ‘ s en ambtenaren

  • Manodhairya regeling: ‘1308 overlevenden niet hebben ontvangen vergoeding’

  • Wat was de noodzaak om te veranderen Manodhairya regeling: Bombay High Court vraagt govt

De Maharashtra kabinet heeft besloten om de middelen die worden verzameld als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) initiatieven om de monetaire hulp aan slachtoffers van verkrachting, seksueel aanslag en corrosie onder de Manodhairya regeling. De Vrouwen en de Ontwikkeling van het Kind (WCD) Afdeling heeft een regering de resolutie van de kennisgeving van de herziene regeling, de volgende wijzigingen voorgesteld door een hoge rechtbank benoemde commissie.

De ambtenaren van de WCD zei dat de Staat Legal Services Authority zal het openen van een aangewezen Manodhairya Hulp Account, zou de overheid het storten van geld elk jaar. De middelen ontvangen als onderdeel van MVO bijdragen worden gestort op de daartoe aangewezen bankrekening, een ambtenaar zei.

“Er zijn verschillende organisaties die bereid zijn een bijdrage te leveren voor de opvang van deze slachtoffers. Sommige van hen zelfs niet willen onthullen hun identiteit. Al deze fondsen ontvangen via deze MVO-initiatieven worden bijgeschreven op de aangewezen rekening en worden gebruikt voor het beoogde doel,” zei Vinita Singhal, secretaris van de WCD afdeling.

De afdeling heeft ook een hogere vergoeding te Rs 10 lakh in het geval dat een vrouw sterft als gevolg van verkrachting. Eerder, de compensatie Rs 2 lakh in geval de verkrachting van de vrouw leidt tot haar dood. Het bedrag is Rs 1 lakh voor vrouwen die niet werken.

OOK LEES | Manodhairya regeling: geen vertraging een vergoeding wegens technische aspecten, Bombay HC vertelt govt

Functionarissen zeiden dat de regeling terugwerkende kracht op het gebied van financiële hulpverlening. De staat of district juridische diensten gezag is gegeven bevoegdheid om aanvragen te ontvangen en uit te betalen bedragen aan de slachtoffers.

De autoriteit verleent de voordelen op de ontvangst van de nodige documenten van het slachtoffer, zoals FIR rapport, voorafgaande medische rapport, enzovoort, een ambtenaar zei.

OOK LEES | Bombay HC accepteert herziene regeling Manodhairya

De ambtenaar zei verder dat een bedrag van Rs van 30.000 zou worden uitgekeerd aan slachtoffers binnen zeven dagen na ontvangst van de documenten betreffende hun medische behandeling. De dienst zou verlenen, als de rest van het bedrag binnen 120 dagen na een diepgaand onderzoek.

“Het slachtoffer wordt verwacht dat de ondersteuning van de verklaring opgenomen onder CrPC artikel 164 in de rechtbank. Het bedrag zal worden teruggevorderd van de slachtoffers, als ze bewust niet ondersteund in de vervolging van de zaak, als de zaak leidde tot vrijspraak of als de zaak bleek vals te zijn”, aldus de ambtenaar.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App