90% Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh onder-gevoed: VN

0
75

Een van Bangladesh gezondheid van de werknemer injecteert vaccin aan een Rohingya-Moslim jongen, die overgestoken van Myanmar in Bangladesh, op Balukhali vluchtelingenkamp, Bangladesh. (AP Photo/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Rohingya opstandelingen zeggen dat ze geen keuze hebben, maar om te vechten Myanmar
  • Rohingya opstandelingen hinderlaag Myanmar militaire vrachtwagen, vijf gewonden

  • De steun van de groep projecten 48,000 geboortes in drukke Rohingya kampen

Een nieuwe VN-studie heeft aangetoond dat meer dan 90 procent van de recente Rohingya vluchtelingen aankomst in Bangladesh zijn onder-gevoed ondanks het dringende voedselhulp. Het World Food Programme (WFP) Rohingya Nood Vulnerability Assessment and food security sector partners studie in November en December 2017 zorgen geuit over de beperkte toegang tot een diverse en evenwichtige voeding, plaatsvervangend VN-woordvoerder Farhan Haq aangekondigd op vrijdag.

Als een resultaat, zei hij, het WFP wordt de schaal van de e-voucher programma ‘s in 2018 te bereiken nieuwkomers in Cox’ s Bazar wijk, meldt persbureau Xinhua. Zo ‘n 90.000 mensen zijn ingeschreven in het WFP van de e-voucher programma’ s waar ze ontvangen maandelijks een bedrag op een pre-paid betaalkaart die gebruikt kan worden toegewezen in winkels te kopen 19 verschillende voedingsmiddelen, zoals rijst, linzen, verse groenten, eieren en droge vis, Haq zei.

De e-programma ‘ s contrast met het WFP voedsel distributie programma voor de nieuwkomers die zijn rijst, plantaardige olie en linzen. Het is een noodsituatie rantsoen ontworpen om eenvoudige calorieën, maar het ontbreekt in het dieet van de diversiteit, de woordvoerder. De studie raadt ook de opschaling van een livelihood programma ter ondersteuning binnen de ontvangende gemeenschappen prioritering van met name de vrouwen die geen inkomen hebt, zei hij, eraan toevoegend dat het WFP is het verstrekken van voedsel en voedsel bonnen voor de meer dan 700.000 vluchtelingen.

Meer dan 650.000 Rohingyas zijn gevlucht Myanmar voor Bangladesh sinds 25 augustus 2017, wanneer rebel Rohingya-militie gelanceerd dodelijke aanslagen op veiligheidstroepen in Myanmar de Rakhine state. De actie die naar verluidt geactiveerd vergelding aanvallen door Myanmar burgerwachten en de troepen van de regering, waardoor Rohingyas om te vluchten naar Bangladesh. Er waren al ongeveer 300.000 Rohingyas die gevlucht waren eerder in het naburige land.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App