PM Narendra Modi om te bezoeken onder de 115 achterwaarts wijken na 14 April

0
34

Premier Narendra Modi aangekondigd zijn beslissing tot het bezoeken van een achterwaarts wijk die aan het eind van een seminar van twee dagen van het Dr. Ambedkar International Centre. (Express Foto door Prem Nath Pandey)

Premier Narendra Modi zal een bezoek aan een wijk achteruit na 14 April, de verjaardag van de geboorte Dr Bhim Rao Ambedkar, en de wijk zal worden gekozen onder 115 op basis van de voortgang op zes ontwikkeling van indicatoren, de Minister-president kondigde aan het einde van een seminar van twee dagen van het Dr. Ambedkar International Centre.

De zes parameters zijn onder andere gezondheid, onderwijs, basisinfrastructuur, landbouw en water resources, de financiële integratie en de ontwikkeling van vaardigheden en strategie voor Links-extremistische (LWE) getroffen gebieden. Zij waren de belangrijkste gebieden van de eerste ontmoeting tussen de Wijk Magistraten van 115 achterwaarts wijken en prabhari ambtenaren aangewezen door het Centrum.

“Ik zal een bezoek brengen aan één achteruit wijk na 14 April, de verjaardag van de geboorte Baba Saheb,” Modi zei tijdens het oplossen van een termijn van drie maanden frame. Hij vertelde de bijeenkomst dat het was de eerste officiële programma van het Dr. Ambedkar Internationale Centrum en heeft daardoor een speciale betekenis.

De Minister-president zei dat de relatieve achterstand van sommige regio ‘ s is een onrecht aan de mensen die er wonen. Hij zei, dat deze inspanning te ontwikkelen 115 achterwaarts wijken is in overeenstemming met de visie van Dr. Ambedkar, die werkte voor de verheffing van de kansarme.

Niti Aayog, die georganiseerd van het evenement, zei de verwachting is dat dit het bevorderen van de concurrentie tussen de wijken in het zicht van de Minister-president van de visie van de transformatie van India door 2022. De Aayog is het ontwikkelen van een real-time monitoring mechanisme van de belangrijkste prestatie-indicatoren en zal de rang van de districten op een continue basis, gezegd.

Terwijl de selectie van de wijken, de maximale weightage gegeven werd om de gegevens van landloze huishoudens afhankelijk is van handmatige arbeid, terwijl andere criteria zijn onder meer verspillen en dwerggroei van de kinderen onder de 5 jaar, en een lagere uitval en niet-geëlektrificeerde huishoudens.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App