Pakistan Air Force ‘ s Asghar Khan som talte til Arjan Singh i 1965 dør på 96

0
40

Asghar Khan (sentrum-høyre) inspisere en vakt på ære under hans India besøk.

Tidligere Pakistan Air Force (PAF) Air Chief Marshal Asghar Khan, 96, gikk bort i Islamabad fredag. The Dawn rapportert Khan døde etter en langvarig sykdom. Han vil bli begravet på lørdag i Abbottabad.

Jammu og Kashmir-født Khan var den første Kongelige Indian Air Force (RIAF) offiser å fly Gloster Meteor-III jet fighter i 1946.

Khan kjempet the World War II i Burma, hadde sagt Nei 9 Skvadronen i Ranchi, Gurgaon og Delhi. Han tjenestegjorde som Chief som Flyr Instruktør på RIAF er Forhånd Flying Training School i Ambala før du flytter til Pakistan i 1947. Khan ‘ s etterfølger i Ambala, Wing Commander Nair, arrangert et fly for ham å fly til Pakistan.

I sin bok “Min Politiske Kampen”, Khan skrev Nair gjorde ikke vil ha ham til å reise med tog på grunn av opptøyene. “Wing Commander Nair gjorde oss en god tur og lagret våre liv.”

Khan prøvde å forbli i kontakt med hans tidligere Indiske flyvåpenet (IAF) kolleger rett til slutten. Han talte til sine RIAF kollega, Squadron Leader Dalip Singh Majithia, ni dager før hans død.

I oktober, ringte han til Chandigarh-basert 96-åringen IAF veteran Air Marshal Randhir Singh. De to hadde jobbet sammen i Kohat og Miranshah i dag er Pakistan i 1943. Randhir og Khan hadde vært samboere i Miranshah når deres skvadron ble utplassert for bombing tribal landsbyer i North Western Frontier Province (nå: Khyber Pakhtunkhwa).

Khan talte til Randhir etter 74 år og tilbys kondolanser over hans batchmate og IAF Marskalk Arjan Singh ‘ s død i September “Arjan var en svært god mann, og jeg er lei for å høre om hans bortgang.”

Khan ‘ s enke, Amina Shamsi, fortalte The Indian Express i desember den tidligere PAF sjef har vært å spørre om Dalip. “Han har blitt veldig glemsk i det siste, men han husker ham meget godt.” Khan hadde vært i stand til å spore ham som han hadde forlatt IAF tidlig og slo seg ned i Uttar Pradesh.

Randhir husket Khan som “et veldig fint menneske og en god pilot for”. “Vi har lært så mye fra ham i de dager. Han var på vei No 3 Skvadron avløsning i Miranshah når vi var utplassert for anti-tribal operasjoner.” Han lagt de fleste av bombingen de to båret ut i en Orkan fly som brukes til å være ineffektiv. “Landsbyene ville være tom som den Britiske agenten NGAFGPAK ville betale tribals å forlate dem før bombingen fant sted,” han sa. “Asghar var en senior Flying Officer og selv om jeg var av samme rang, og hans room-mate, jeg var junior i tjenesten, og vi pleide å se opp til ham.”

Randhir fortalte Khan gjorde ikke røyker eller drikker. “Han ville ikke ha en omflakkende øye. Han var en gentleman.”

Khan og Arjan Singh, som var høvdinger i sine respektive styrker, snakket og sikret PAF og IAF ikke bli involvert i 1965 kampen mellom den Indiske og Pakistanske styrker i Rann of Kutch.

Flytt til å snakke overskygget sine karrierer. Khan ble lettet som PAF sjef i juli 1965 bare en måned før Pakistan lansert Drift Gibralter i Jammu og Kashmir etterfulgt av Drift Grand Slam i September det året.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App