Järnvägar snedstreck tillbaka serviceavgift på e-betalning av biljett bokning

0
49

Järnvägen har tagit några andra åtgärder för att underlätta biljetter processen. (Bild föreställande använd endast)

Översta News

  • Tiger Zinda Hai box office insamling dag 16: Salman Khan starrer tjänar Rs 300.89 crore

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Indien vs Sydafrika: jag gjorde ett misstag, som borde ha lämnat bollen ensam, säger Cheteshwar Pujara

I ett försök att främja kontantlösa transaktioner mellan passagerare som bokar tågbiljetter, den Indiska Järnvägen har minskat de serviceavgifter som tas ut på online-bokningar genom sin webbplats till 31 Mars 2018. I ett uttalande, Järnvägar har sagt att den serviceavgift som tas ut på tåg bokningar via betal-eller kreditkort transaktioner har också rullat tillbaka.

I tillägg till detta, passagerare kommer nu att kunna boka tåg biljetter på deras mobiltelefoner där de kan göra betalningar via betal-eller kredit-kort, internetbanken eller e-plånböcker, bland andra lägen. Järnvägen har tagit några andra åtgärder för att underlätta biljetter processen.

Resenärer med säsongens biljetter i Mumbai pendeltåg tjänster kommer nu att kunna förnya dem genom IRCTC webbplats där de kan via elektroniska betalningsmetoder.

Också, Automatisk biljettautomater (ATVMs) har införts för att underlätta försäljning av oreserverade biljetter, plattform biljetter och förnyelse av säsongskort som har en bestämmelse om betalning via smarta kort.

Järnvägen har lanserat en Gå-Indien Smart card system som ett pilotprojekt samt för bokning av reserverade och oreserverad biljetter på diskar (vid angivna smarta kort räknare) på New Delhi-Mumbai och New Delhi-Howrah sektorer.

Järnvägen kommer också att ge en 0,5 procent rabatt på totalpriset för säsongen biljett om passageraren betalar slutför transaktionen via e-betalning metoder.

Uttalandet tillägger att under den period som spänner från April till November 2017, totalt 65 procent av tåg biljetter var bokade genom kontantlösa transaktioner.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd