Donald Trump-Steve Bannon vete blootlegt nieuwe scheur in kribbig GOP

0
69

De AMERIKAANSE President Donald Trump gesprekken met chief strategist Steve Bannon tijdens een beëdiging ceremonie voor de senior staff in het Witte Huis in Washington, V.S. 22 januari 2017. (REUTERS/Carlos Barria/Foto Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Donald Trump zegt dat hij ‘graag, echt slim,’ ‘een zeer stabiele genie’

  • Na schorsing van $1 miljard security assistance, Trump nu onderschrijft wetsvoorstel om end ‘alle hulp aan Pakistan’

  • VS-Zuid-Korea handelsbesprekingen pit pick-up trucks tegen de nucleaire dreiging

De onenigheid rondom de voormalige Witte Huis-adviseur Steve Bannon is erg openbare breuk met de AMERIKAANSE President Donald Trump, escaleerde de donderdag, wat wijst op een permanente scheiding tussen de president en de pugilistic strateeg die hielp hem in de Oval Office.

De nieuwe kloof in een reeds verdeelde Republikeinse Partij in twijfel te trekken Bannon de hoop om dan een beweging gericht op “Trumpism zonder Troef.”

Het heeft al kost hem dat een toets backer. Rebekka Mercer, de miljardair GOP donor en Breitbart mede-eigenaar, een verklaring uitgegeven op donderdag distantiëren van haar familie uit Bannon.

“Ik steun President Trump en het platform waarop hij werd verkozen,” zei ze. “Mijn familie en ik hebben niet gecommuniceerd met Steve Bannon in vele maanden en hebben geen financiële ondersteuning van zijn politieke agenda, ook doen wij het onderhoud van zijn recente acties en uitspraken.”

Witte Huis ambtenaren beschreven de president woedend op Bannon de kritiek, vastgelegd in een explosieve nieuwe boek dat haalde de voormalige assistent als twijfel Troef van de competentie en het beschrijven van een juni 2016 vergadering bij Trump Tower tussen Donald Trump Jr., Trump campagne assistenten en een russische advocaat als “verraad” en “patriottisch.”

Een parade van ambtenaren en bondgenoten werkte in diskrediet te brengen Bannon als een ontevreden is-is. White House press secretary Sarah Huckabee Sanders ging zo ver om te suggereren dat Bannon moet worden opgestart vanaf Breitbart, de populistische website helpt hij uitvoeren.

“Ik denk zeker dat het iets is waar ze naar moeten kijken en te overwegen,” zei ze.

Bannon geholpen had Trump vorm een coalitie van anti-establishment Republikeinen, blue-collar werkende klasse en de economische nationalisten die gelanceerd hem naar het Witte Huis, maar Trump had lang geleden gegroeid gefrustreerd dat Bannon leek het verleggen van zijn rol als een van de hooivork.

De zelfbenoemde beschermers van Trump ‘ s nationalistische vlam tijdens de voorzitter van de eerste zes maanden in functie, Bannon had verzuurd op de president, zelfs voordat hij werd geduwd van het Witte Huis voor het voeden van de perceptie dat hij was Troef van de poppenspeler.

Geen van Bannon ‘ s naaste medewerkers was bereid in het openbaar te spreken over de fall-out, maar privé toegegeven dat de explosieve opmerkingen kunnen altijd aantasten van zijn merk. Bannon het politieke beroep was diep verbonden met de perceptie dat hij was een bondgenoot van Trump ‘ s. Die in de buurt van Bannon vreesde dat de verbinding was definitief verbroken.

Bannon was de voorbereiding voor de lancering van een non-profit organisatie die is ontworpen om te helpen geven Troef van het merk van het conservatisme populisme een permanente basis. Het is onduidelijk hoe Bannon de nieuwe kloof met de president, en de gerelateerde impact op de grote donoren, zal van invloed zijn op de organisatie, genaamd de Burgers van de Amerikaanse Republiek.

Huidige en voormalige Witte Huis ambtenaren, spreken op voorwaarde van anonimiteit te bespreken interne gesprekken, zei Bannon had zich verkeken door de aanval op de president en zijn familie. Veel van Bannon de politieke invloed, zo betogen zij, vloeide voort uit de veronderstelling dat hij handelt met de imprimitura van de president, zelfs als Troef was niet zichtbaar in lockstep.

Sommige Trump bondgenoten ook zijn tevredenheid uit dat Bannon verscheen eindelijk worden uitgeworpen van de president van de binnenste cirkel.

“Bannon heeft geen voorwaardelijke,” voormalige Republikeinse Huis van afgevaardigden Newt Gingrich woensdag gezegd tussen de interviews met de media te verdedigen Troef. Op donderdag, Gingrich Bazuin schalde de kosten die Bannon had zijn verstand verloren.”

Republikeinse Senaat majority Leader Mitch McConnell, een oude bokszak voor Bannon, genoot in de aide-de breuk met de president. “Wil ik sluit mij aan bij wat de president had te zeggen over Steve Bannon gisteren,” zei hij ondeugend donderdag.

Sinds het verlaten van het Witte Huis, Bannon bracht veel van zijn tijd aan het hof donoren om te helpen bij de financiering van zijn zelf-verklaarde de oorlog aan de Republikeinse establishment. Hij beloofde te vinden Republikeinse uitdagers voor vrijwel elke GOP senator op zoek naar de verkiezingen van dit najaar, voornamelijk voor het doel van de verkiezing van kandidaten die zou verwijderen McConnell als de meerderheid leader.

Bannon openbaar back-conservatieve uitdagers in Arizona, Nevada, Wisconsin, Mississippi en New York, waar Huis challenger Michael Grimm, een verklaring uitgegeven de kaak stellen van de ex-adviseur van reacties als “ongefundeerde aanvallen” die “niet storen.”

Anderen die het hebben ontvangen verhoogt van Bannon, met inbegrip van Arizona Senaat kandidaat Kelli Wijk en potentiële Mississippi Senaat challenger Chris McDaniel, waren meer behoedzaam, omzichtig te vervreemden, hetzij fractie van de partij van de opstandelingen de basis.

Bannon politieke staan, was al verzwakt nadat hij ging all-out in de laatste maand voor de ondersteuning mislukt Alabama Senaat kandidaat Roy Moore, ondanks meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Moore.

Een verdubbeling neer op Moore links Bannon politiek “arbeidsongeschikt”, aldus Steven Wet, president en CEO van de super PAC geleid door McConnell.

“De enige zorg is of de president zou geven Bannon een tijdelijke huurovereenkomst op het leven,” zei hij. “Maar deze afwijzing was zo methodisch en zo absoluut dat het echt doet de deur op.”

Witte Huis assistenten hebben geprobeerd om het verleden te kijken andere geladen opmerkingen van Bannon in de afgelopen maanden tijdens het zoeken naar maarschalk zijn politieke volgende op de president ‘ s naam.

Maar ze waarschuwde Bannon bondgenoten van de afgelopen 24 uur dat Trump zou waarschijnlijk nooit zijn gesprekken weer. Er zijn echter een paar absolute Troef in de baan, Witte Huis-medewerkers erkennen, en hij is bekend om te begraven de strijdbijl met de mensen die hij zag als hem onrecht hebben aangedaan.

Sommige Trump bondgenoten zelfs aangemoedigd hem te verwelkomen Bannon terug in zijn goede genaden.

“Je kunt accijnzen hem of hem mijden, dat ik denk dat dit niet de beste aanbevolen strategie, of vertel hem om te klop het af en brengen zichzelf terug in de plooi,” Anthony Scaramucci, de voormalige Witte Huis directeur communicatie, zei op MSNBC.

Trump doodleuk vermeld donderdag dat zijn full-throated counterassault bleken de gewenste uitwerking op Bannon.

“Hij noemde me een grote man van gisteravond,’ Trump zei, verwijzend naar Bannon radio show uiterlijk. “Hij uiteraard veranderde zijn mening vrij snel.”

Michael Wolff ‘ s boek “vuur, Vuur en Woede: In de Bazuin van het Witte Huis,” snel schot boven op de Amazon bestseller lijst, en de uitgever verplaatst de release datum van het vier dagen lang, tot en met vrijdag.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App