141 Kamerleden, burgemeesters van de Indiase diaspora te nodigen eerste PIO evenement

0
40

De Pravasi Bhartiya Kendra in Chanakyapuri (Express Foto ‘ s/Bestanden)

Top Nieuws

  • Tiger Zinda Hai box office collection dag 16: Salman Khan starrer verdient Rs 300.89 crore

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • India vs Zuid-Afrika: ik heb een fout gemaakt, moet de bal alleen, zegt Cheteshwar Pujara

Meer dan 140 MPs en de burgemeesters van de Indiase oorsprong van 23 naties zullen convergeren in New Delhi als onderdeel van een conferentie die zal worden ingehuldigd door eerste Minister Narendra Modi volgende week, op zoek naar het stimuleren van de banden met deze landen door gebruik te maken van de diaspora-links.

De eerste ‘PIO Parlementaire Conferentie’ gehouden zal worden op 9 januari op de Pravasi Bharatiya Kendra op Chanakyapuri, Secretaris (Consular -, Paspoort -, Visum-en Buitenland Indian Affairs) in MEA, Dnyaneshwar M Mulay vertelde verslaggevers.

Hij zei uitnodigingen werden verzonden naar 30 landen na het krijgen van feedback op de diaspora, de aanwezigheid van verschillende Indiase missies en “23 hebben hun deelname bevestigd”.

“Een totaal van 141 openbare vertegenwoordigers van deze landen zijn gepland om deel te nemen. 124 Parlementsleden van het verenigd koninkrijk, Canada, Fiji, Kenia, Mauritius, Nieuw-Zeeland, Sri Lanka en andere landen zijn gepland om deel te nemen.

“Trouwens, 17 burgemeesters, met inbegrip van de VS, Maleisië, Zwitserland, Guyana, Trinidad en Tobago zijn ook gepland te sluiten bij de dag-lange evenement hier,” zei hij.

Toen hem werd gevraagd waarom geen Parlementsleden deelnamen uit de VS, het midden-ambtenaar zei dat het was omdat hij van de lopende zitting van de Senaat.

“Met uitzondering van Sri Lanka, geen uitnodiging werd verstuurd naar een andere SAARC land,” zei hij, toen hem gevraagd werd over de SAARC-landen’ deelname, met vermelding van, in wezen in landen als Bangladesh en Pakistan werden deel van India.

Gevraagd of de conferentie zou kunnen bieden van een platform voor de bevordering van de regering de inspanningen in de richting van het maken van het Hindi als één van de officiële talen van de VN, Mulay zei: “We geven veel prioriteit aan de Hindi. En, wanneer de deelnemers uit landen als Fiji en Mauritius zal komen en spreken in het Hindi, het zal, op zijn eigen, geef het de juiste druk.”

Het evenement zal twee thematische sessies, de eerste zal hebben als speciale gast senior Congres leider en voorzitter van de parlementaire commissie voor buitenlandse zaken, Shashi Tharoor. De sessie zal worden voorgezeten door de Plaatsvervangend Voorzitter van de Rajya Sabha.

De tweede sessie zal de Parlementaire Zaken minister Ananth Kumar als speciale gast die zal worden voorgezeten door de Vice-voorzitter van de Lok Sabha.

De Secretaris (CPV-en OIA) zei het idee van dit evenement is in wezen om “te breken de barrières” dat kan bestaan omwille van het gebrek aan communicatie tussen ons en een van het andere land”.

“Het zal ook een gelegenheid zijn voor deze landen om te upgraden van hun idee en beeld over India. Veel mensen buiten kan dragen nog steeds het beeld van sloppenwijken en andere afbeeldingen van het land. Het zal je vertellen dat ze de reis van India en de groei van het verhaal,” zei hij.

“Ook zijn veel van deze PIOs (Personen van India Oorsprong) die naar India voor de eerste keer. We willen hen helpen om de banden met het land van hun voorouders in de ware geest van “Vasudhaiva Kutumbukam’. En, zou dit geeft ons ook een beoordeling over de omvang van de Indiase diaspora wereldwijd,” Mulay toegevoegd.

Er worden een aantal toeristische, culturele en toeristische activiteiten ook voor het bezoeken van leden.

Vice President M Venkaiah Naidu sluit de conferentie tijdens de afscheidsrede sessie langs de kant van Lok Sabha Luidspreker Sumitra Mahajan.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App