Web-søk: Hva vi så etter i 2017

0
135

Utgangen av året dataene viser de mest etterspurte vilkår, hendelser og personligheter online

Relaterte Nyheter

  • Prevensjon for problemet dyr: Hvilket stoff, hvordan å administrere det

  • Mumbai er AC lokale tog: Kjøligere tur, bedre sikkerhet, høyere billettpris

  • I åtte statlige meningsmålinger før 2019 ‘ s prize, tester for PM Narendra Modi og Rahul Gandhi

India: Penger og idrett dominert våre søk. ‘AVGIFTER’ kom den Indiske internett mens folk vokste også nysgjerrig på ‘Bitcoin’. Det var ikke bare brød, men sirkus også; sportslige arrangementer okkupert våre søkemotorer — fra “Indiske Premier League’ (IPL) til ‘ICC Champions Trophy” i juni, var vi i desperat i alle ting cricket-relatert. Men Indianerne også sett opp ‘Jallikattu’ — bull-kampene landlige sport, utestengt i Tamil Nadu over frykten for grusomhet mot dyr, forbudet deretter utfordret til å beskytte tradisjon. Det var søker om kino (tungtveiende ‘Baahubali 2’ og ‘Dangal’ dominert) og politikk — ‘valg’ hadde oss lurer på, ‘Gujarat meningsmålinger”, ikke egentlig — mens tungen-vri begreper som ‘farrago’ og ‘rodomontade’ (begge introdusert på nettet ved politiker Shashi Tharoor) hadde oss for å nå våre søkemotorer igjen.

Amerika: Nord-Amerikanerne var bekymret for ulykker, naturlige og menneskeskapte. September ‘Orkanen Irma’ dominert søk som gjorde ‘Matt Lauer’, nyheter stjerners beskyldt for trakassering, hans karriere krasje. Amerikanere søkte også for oktober 1 ‘Las Vegas skyting” som venstre 59 mennesker døde. I Latin-Amerika, Venezuela søkte etter ‘fedrelandet’ og ‘roulette’, mens Colombia bekymret for ‘klima’. America ‘s fascinasjon med “Super Bowl’ fotball tålt, men det var nytt søk etter ord utheving gamle problemer — ‘antifa’ (eller ‘anti-fascistiske’), ‘deltar’ og ‘feminisme’ var så mest-for-ord. I mellomtiden, President Trump Kan tweet om ‘covfefe’ venstre alle forvirret. Blant Annet Google.

Europa: Søkere ble markert forskrekket om politikk. I Storbritannia, ‘hung Parliament” og “exit poll’ var det mest søkte etter, Kan ‘Manchester Arena’ og juni er “London Bridge” terror-angrep, og ‘Grenfell Tower’ brannen som drepte 71, reist vanskelige spørsmål. STORBRITANNIA søkte etter “youthquake’ (begrepet betyr et betydelig endring på grunn av unge mennesker) mens Europeerne var fascinert av ‘Meghan Markle’, ukonvensjonelle Amerikansk skuespiller, å gifte seg med Storbritannias Prins Harry i 2018.

Asia: Asia viste en lysere side; i Filippinene, folk søkte etter “Despacito’ (tittelen på Justin Bieber og Louis Fonsi er sangen, som betyr “sakte’). I Singapore, søker så opp ‘blockchain’ (en voksende liste over oppføringer — kalt ‘blokker’ — sikret med kryptering) og ‘grabhitch’ (ikke-kommersiell bil pooling, for de uinnvidde). Det er bekymringsfullt, ‘klyster’ omtalt på Malaysiske søk. Det er interessant at Nord-Korea viste søk etter “US-dollar”, mens fra Saudi-Arabia Syria, søker så opp ‘Ertugrul’, det Osmanske Riket, grunnlegger (og gjenstand for en hit tyrkiske TV-vis) med Jemens ‘President Ali Abdullah Saleh’, som ble drept i desember av hans tidligere allierte, Houthis.

Afrika: Zimbabwe, så søk for styrtet President ‘Robert Mugabe’ og hans kone, ofte kalt ‘Gucci Nåde’. Vest-Sahara så opp både “elektrisitet” og “African Cup of Nations “mens” Nord-Korea ” hadde internett-brukere i Uganda fascinert.

Globalt, 2017 var et år med uro på nettet, kanskje det er derfor søker overalt ønsket en “fidget spinner’ leketøy eller bare et svar på en tilsynelatende barnslig spørsmålet — “Hvordan lage slim’.

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App