Organisert rigging i Punjab kommunale meningsmålinger, påstår bønn i HC

0
108

Bilde for representasjons formål

Top News

  • Anushka Sharma-Virat Kohli bryllup: Shoojit Sircar og Vir Das gi passende svar til MLA som spurte Virushka er fedrelandsfølelsen

  • Virat Kohli fornedrer Shah Rukh Khan til å bli Indias mest verdifulle kjendis merke

  • 2G tilfelle dommen: CBI-domstolen acquits En Raja, Kanimozhi og alle andre beskyldt

En bønn arkivert av en advokat i Punjab og Haryana High Court tirsdag forsøkte en rettslig eller uavhengig gransking av påståtte “organisert rigg” i den siste kommunevalg i Punjab og samtidig hevde at valgkomiteen papirer av flere opposisjonsledere ble forkastet og Kongressen kandidater ble valgt uten motstand på setene.

Divisjonen benk av Dommerne Ajay Kumar Mittal og Amit Rawal onsdag bestilte programmet for å bli listet sammen med den siste PIL som hadde søkt rettslig inngripen i lys av demonstrasjoner fra ulike politiske partier i Ferozepur og dens nærliggende distrikter.

Den fersk anvendelse i saken har blitt arkivert dager bare dager etter Shiromani Akali Dal råd påstått i High Court at en rekke tilfeller ble registrert mot sine ansatte i løpet av meningsmålinger og mange av deres kandidater var forhindret fra å sende inn nominasjon papirer.

Påstand om at generalinspektøren av Politiet, Bathinda, Mukhwinder Singh Chhina, også “misbrukt sin offisielle kapasitet” til å støtte aktiviteter av regjeringspartiet, bønn, arkivert av advokat Bhavish Gautam, sa tjenestemenn opptatt vendte det blinde øyet mot tilfeller av vold mot opposisjonen medarbeidere og kandidater.

Om at Akalis hadde erklært 15 kandidater til ulike menigheter i Baghapurana kommunale meningsmålinger, søkeren sa verken en kandidat fra Akali Dal eller noen fra noen Aam Aadmi Partiet fikk lov til fil-nominasjon papirer.

Saken vil komme opp for å høre på januar 11.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App