Punjab civic meningsmålinger: Over 50 prosent av valglokalene sensitive, fem prosent erklært hyper-sensitive

0
115

Snakker til Indian Express, V K Bhawra, DGP Klargjøring og Modernisering, som er ansvarlige for sikkerheten ordninger for meningsmålinger, sa at kategoriseringen av valglokalene har vært gjort av nestleder kommissærer av de respektive distriktene i samarbeid med det statlige politiet. (Representativt Bilde)

Relaterte Nyheter

  • Punjab: TRIST beskylder Amarinder Singh er govt for å prøve å undertrykke opposisjonen stemme

  • Rahul Gandhi til fil-kandidat for partiet president innlegg, flere Punjab Kongressen ledere nå Delhi

  • Innsatsen som gjøres for å gjenopplive Khalistani elementer: Punjab CM Amarinder Singh

Frykt for vold i den kommende kommunale selskaper og nagar råd/nagar panchayat meningsmålinger, mer enn 50 prosent av valglokalene ut av den totale 1901 har blitt kategorisert som sensitive, mens fem prosent av dem har blitt kategorisert i en hyper-sensitiv.

Det er imidlertid ingen sentral-politiet vil bli brukt for gjennomføringen av lokale kroppen meningsmålinger og sikkerhet ordninger vil bli tatt vare på av Punjab-Politiet. Valgene til tre kommunale foretak i Amritsar, Jalandhar og Patiala og 32 nagar råd/nagar panchayats vil finne sted på desember 17.

Snakker til Indian Express, V K Bhawra, DGP Klargjøring og Modernisering, som er ansvarlige for sikkerheten ordninger for meningsmålinger, sa at kategoriseringen av valglokalene har vært gjort av nestleder kommissærer av de respektive distriktene i samarbeid med det statlige politiet.

Når du blir spurt om nivået av vold som forventes av politiet under meningsmålingene, Bhawra sa, “Det er alltid muligheter for at det kan være lokale flare-ups og sammenstøt i polling, men strenge instruksjoner har blitt utstedt til distriktet tjenestemenn til å være på vakt. De har blitt fortalt at de skal nå de vanskelige flekker umiddelbart og ta kontroll over situasjonen. Tiltak som anses som passer, og det bør ikke være noen frykt eller favør vist til noen.”

Bhawra sa også at sikkerheten ordninger vil bli tatt vare på av Punjab-Politiet. “Vi har ikke satt noen etterspørsel for distribusjon av sentral-politiet. Distriktet vil politiet ta seg av ordningene, og de vil bli støttet av ekstra kraft av state police.” sa han. En TRIST-BJP delegasjonen hadde nylig møtte Guvernøren krevende gitt at sjansene for vold i løpet av meningsmålinger og sterk arm taktikk som brukes av dommen Kongressen, sentral-politiet skal være utplassert.

I henhold til de data som er gjort tilgjengelig av Staten Election Commission, blant kommunale foretak, maksimal valglokalene er i Amritsar på 756. Jalandhar har det nest høyeste antall valglokaler i 563, mens 254 valglokalene vil bli satt opp i Patiala.

Antall kandidater som deltar i meningsmålinger er også den høyeste i Amritsar (413) med Jalandhar på andre (305) og Patiala (207) på tredje plass. Totalt 225 menigheter i de tre byene vil se polling skje med det høyeste antall som i Amritsar (85) etterfulgt av Jalandhar (80) og Patiala (60).

Blant nagar råd og nagar panchayats, maksimalt antall kandidater er i maktkampen fra Khanauri i Sangrur (56) etterfulgt av Mahalpur (50) i Hoshiarpur og Mullanpur Dakha (46) i Ludhiana og Bhikhi i Mansa (46). Totalt 957 kandidater kjemper meningsmålinger i 32 nagar råd og nagar panchayats for totalt 413 menigheter.

Den nagar råd/nagar panchayats der de stemmeberettigede ville bli holdt er Rajasansi (Amritsar), Handiaya (Barnala), Amloh (Fatehgarh Sahib), Mallanwala Khas og Makhu (Ferozepur), Bhogpur, Shahkot, Goraya og Bilga (Jalandhar), Dhilwan, Begowal og Bhulath (Kapurthala), Machhiwara, Mullanpur Dakha, Maloud og Sahnewal (Ludhiana), Baghapurana, Dharamkot og Panjtoor (Moga), Bariwala (Muktsar), Ghagga og Ghanour (Patiala), Narot Jaimal Singh (Pathankot), Dirba, Cheema, Ghanouri og Moonak (Sangrur), Khemkaran (Tarntaran), Bhikhi (Mansa), Balachaur (S-B S Nagar), Talwandi Sabo (Bathinda) og Mahilpur (Hoshiarpur).

Avstemningen vil bli holdt på desember 17 fra 8 am til 4 pm, og resultatene vil bli gjort på samme dag. Av en total av 26 observatører har blitt utnevnt til å se inn i klagene av velgerne og å sikre fredelig gjennomføringen av meningsmålinger. EVM maskiner vil bli brukt for polling og for første gang velgerne ville ha muligheten til å trykke på NOTA-knappen.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App