Israeliska stridsflygplan träffa mål i Gazaremsan efter raketer

0
99

Palestinska demonstranter står på en kulle under sammandrabbningar på den Israeliska gränsen, efter en protest mot USA: s President Donald Trump ‘ s beslut att erkänna Jerusalem som huvudstad i Israel, öster om Gaza City. (AP)

Relaterade Nyheter

  • Bisarra diplomati

  • Israel-Palestina, fred är möjligt, säger Jared Kushner

  • Arabförbundet varnar för USA att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad

Israeliska stridsflygplan har slagit Hamas militära mål i Gaza efter Palestinska militanter avfyrade raketer in i Israel.

Den Palestinska hälsoministeriet sa i minst 15 personer skadades i fredagens flyganfall, som följdes av en dag av våldsamma sammandrabbningar mellan Palestinska demonstranter och Israeliska säkerhetsstyrkor över President Donald Trump är ett erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.

Två Palestinier dödades och dussintals skadades i sammandrabbningar med Israeliska trupper på västbanken och i Gaza under loppet av dagen.

Israelisk militär sade i ett uttalande att flygplan bombade Hamas militära utbildning förening och en ammunition lager i svar på två raketbeskjutningarna mot Israel. Varken orsakat skador eller skador. Strax efter flyganfall, en tredje raketen slog den Israeliska staden Sderot, att skada fordon.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App