Maharashtra BJP MP Nana Patole trekker seg fra partiet, Lok Hus over bøndenes sak

0
115

BJP MP Nana Patola. (Filen)

Top News

  • Live Cricket Score, India vs Sri Lanka, Live Score, 1. ODI på Dharmsala: MS Dhoni slam 67nde ODI femti med India ni ned

  • Rajasthan hacking: WhatsApp gruppe med BJP MP, MLA som medlemmer hagl killer

  • Over midtgangen: Gujarat etter 22 år med BJP regel

I en tid da ledere fra andre partier flokker til BJP, Nana Patole, BJP MP fra Bhandara-Gondia valgkrets av Vidarbha, avfyrte det første salve på det regjerende partiet ved å avslutte festen. Patole, som har forrådt en opprørsk stemning siden de siste månedene, hadde tidligere sagt at han ikke vil trekke seg. Som, imidlertid, ble ikke sett på som en oppriktig krav. Til slutt, Patole slutte på fredag i New Delhi.

Patole hadde vært åpent kritisere staten og Sentrale myndigheter ledet av Devendra Fadnavis og Narendra Modi, selv anklaget statsministeren, Narendra Modi, for ikke å lytte til noen mens han talte på et lite program her om tre måneder siden. Han hadde også kritisert Fadnavis regjeringen for “ikke å være følsomme for bønder”. Han siktet spesielt til lån-waiver-ordningen, som han hadde sagt, var årsaken til mye av vanskelighetene til bøndene på grunn av elektronisk søknad prosedyre.

Patole hadde nylig sluttet senior partileder Yashwant Sinha i sin agitasjon for bøndenes krav til Akola. Knapt to dager senere bestemte han seg for å trekke seg.

Patole hadde sluttet seg til BJP ved å avslutte Kongressen etter 2009 Lok Hus valgkampen, som han hadde tapt til Praful Patel av han NCP som Uavhengig kandidat. han hadde vunnet valget ved å beseire Praful Patel av NCP av om 1.49 lakh stemmer.

I en pressekonferanse her i forrige måned, Patole hadde sagt at han var blitt kontaktet av mange parter, men at han ikke hadde bestemt seg for å avslutte festen.

Patole fortalte Indian Express, “jeg har ventet lenge nok for partiets ledere for å løse bøndenes problemer, men til ingen nytte. Så jeg bestemte meg for å slutte.”

Spurte om han er med Kongressen, Patole sa, “som nå, er jeg ikke i å bli en part selv om Ashok Chavan har gitt meg et tilbud om å bli med i Kongressen. Og det er ikke nødvendig at jeg komme tilbake til noen annen part. Jeg kan selv flyte min egen.”

Spurte hvem han var mer sint, Sentrum eller stat, Patole sa, “begge. Ingen av de øverste lederne oppfordret meg til å ta en prat over mitt klagemål. Hvis de kunne la en senior partileder som Yashwant Sinha, som er 85 år gammel, til å sitte på dharna for tre dager, hvem er jeg?”

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd