Op de IMD: ‘Geen award voor het opsporen van de cycloon, maar als de weersverwachting gaat het mis…’

0
79

Foto voor de vertegenwoordiging doel

Top Nieuws

  • Bigg Boss 11: Hina zegt ik Hou van Je Rocky, vraagt hem om haar mee te nemen naar huis, bekijk video

  • Wij eisen schuldig worden opgehangen: leden van het Gezin van de arbeider gehackt, levend verbrand in Rajasthan

  • Het congres opschort Mani Shankar Aiyar over ‘neech aadmi’ opmerking tegen PM Modi

“Wij zijn niet de politie,” zegt Mrutyunjay Mohapatra, hoofd services bij India Meteorological Department (IMD) op Lodhi Weg. “Niemand hier krijgt een award voor de eerste voor het detecteren van een cycloon, maar als onze weersverwachting gaat het mis…” hij paden af, onderbroken door een gesprek kan hij niet ontvangen wegens slechte ontvangst op zijn telefoon.

Hoewel verre van Cycloon Ockhi, Mohapatra heeft slapeloze nachten volgen van de zeldzame gebeurtenis in de Arabische Zee heeft overgestoken ongeveer 2,350 km in Tamil Nadu, Kerala en Lakshadweep, beweren 39 leven en het verlaten van de scores van de vissers vermist op zee.

De cycloon wordt nu geleid naar Surat in Gujarat, die gaat naar de stembus dit weekend. Op een groep voor de avond bulletin dinsdag, een collega vraagt Mohapatra, “Zullen wij verklaren? Het is zeker de verzwakking. Aaj raat ko araam se soh sakte hein (we kunnen rustig slapen vanavond.”

Toch Ockhi was nog zweven in de “open zee”, een van de wetenschappers gewezen. Zal het echt sterven af dus snel genoeg om vol vertrouwen zet het in de avond bulletin? Mohapatra nam een minuut om na te denken, en begon te dicteren: “er is Echter ook een kans van verzwakking. Nahi dissipatie kar doen,” hij corrigeerde zichzelf, “…van het systeem in de loop van de zee voor de grond vallen als gevolg van de ongunstige milieu-omstandigheden.”

Het is een verschuiving systeem bij IMD voor een week, sinds een lage druk die zich ontwikkelde op 28 November omgetoverd tot een goed gemarkeerde depressie voor de kust van Sri Lanka voor het middaguur van de volgende dag. Mohapatra heeft echter al on-gesprek de hele tijd. Hij tikt op de “genesis punt” op zijn computer scherm, de omtrek van het Zuiden van India tegen een witte achtergrond. Bolletjes met twee kleine halve cirkels uit komen mark Ockhi pad, alleen om te stoppen op ongeveer 290 km van de kust van Surat. “Dat laatste deel is de prognose track,” legde hij uit, het markeren van een rode lijn die de cycloon in de Prime-Minister van staat.

Mohapatra doorgestuurd deze informatie op de vaste lijn, ten minste driemaal tussen 6.20 uur-6.30 uur, het aanpakken van elke beller met een “Sir”. Iedereen is monitoring van de situatie op de voet, waaronder Prime Minister Narendra Modi, die twitterde na het leren dat Ockhi zou raken Gujarat: “Onze karyakartas (werknemers) moet zich toewijden aan het verstrekken van alle mogelijke hulp en staan schouder aan schouder met collega-burgers.”

Ondertussen joint secretary (Thuis) Sanjeev Kumar Jindal zei de cycloon heeft verzwakt en zal naar verwachting geen belangrijke impact in Gujarat, waar de eerste fase van de twee-fase Vergadering verkiezing is te wijten. Mohapatra, te, verschenen in kwestie. “We zijn op de voet te volgen, want er is veel activiteit (in Gujarat) met de verkiezingen. Dat is de reden waarom wij hebben de grootst mogelijke zorg en met het versturen van nieuwsbrieven op tijd,” zegt hij.

Dan was er IMD ‘ s “internationale verantwoordelijkheid”. “We dienen als het een Tropische Cycloon adviescentrum voor de Azië-Pacific en Midden-Oosten, regio’ s,” Mohapatra zegt, het oprekken van een wolk-vormige grafische over de weersverwachting pad op zijn computer scherm. De Arabische Zee is omgezet in coördinaten in, met berichten als in de code, op de status van de cycloon. “Dit is een civiele luchtvaart-richtlijn, die sturen we naar alle internationale luchthavens dus vluchten gaan via deze weg op de hoogte zijn is er een cycloon in de regio.”

“Alsjeblieft, neem me niet kwalijk…” zegt hij, het oppakken van zijn vaste, deze keer om ervoor te zorgen dat er iemand rond voor de nachtploeg. “Slechts één van u nodig hebt om te komen vanavond. De cycloon heeft verzwakt.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App