Nationaal Register voor de Burgers: de Panchayat certificaat alleen geen bewijs van burgerschap, zegt SC

0
85

In een NRC Seva Kendra in Guwahati (Bestand/Express Foto door: Dasarath Deka)

Top Nieuws

  • Bigg Boss 11: Hina zegt ik Hou van Je Rocky, vraagt hem om haar mee te nemen naar huis, bekijk video

  • Wij eisen schuldig worden opgehangen: leden van het Gezin van de arbeider gehackt, levend verbrand in Rajasthan

  • Het congres opschort Mani Shankar Aiyar over ‘neech aadmi’ opmerking tegen PM Modi

Het Hooggerechtshof dinsdag vernietiging van een Gauhati High Court order die gehouden dat de woonplaats van certificaten uitgegeven door Gaon Panchayat secretaris kan niet worden gebruikt ter ondersteuning van claims voor opname in het Nationaal Register voor Burgers (NRC), maar het maakte duidelijk dat een dergelijk certificaat alleen geen bewijs van burgerschap en kan alleen worden gebruikt op het tot stand brengen van een koppeling tussen de houder en de persoon van wie de erfenis wordt beweerd.

“Het certificaat is uitgegeven door G. P. (Gram Panchayat) Secretaris slechts erkent het verleggen van de woonplaats van een getrouwde vrouw van het ene dorp naar het andere. Het getuigschrift door zelf en niet vaststelt, is elke vordering van het burgerschap van de houder van het certificaat…Het certificaat in kwestie kan alleen de houder van een koppeling tot stand brengen tussen de houder en de persoon van wie de erfenis wordt beweerd…het certificaat uitgegeven door G. P. Secretaris, door geen enkel middel, is het bewijs van burgerschap. Een dergelijk bewijs komen alleen als de link tussen de eiser en de oudere persoon (die burger) is gebracht, wordt” een college van Rechters Ranjan Gogoi en R F Nariman besteld.

Het hof wees erop dat NRC ‘ s Assam coördinator had duidelijk gemaakt in verschillende rapporten “dat een vordering, vergezeld van een dergelijk certificaat, zonder details van de oudere persoon, is, worden genegeerd en in de informatie van het evenement als de oudere persoon is ingericht, het certificaat in kwestie is om gebruikt te worden voor het beperkte doel van het verstrekken van een koppeling naar onderzoek en controle”.

Zodat de beroepen ingesteld tegen de uitspraak van HC naar een “beperkte mate”, de apex-hof toegevoegd dat “het certificaat is geverifieerd worden in twee stadia. De eerste is de authenticiteit van het certificaat zelf;en de tweede is de authenticiteit van de inhoud daarvan.”

“De laatste proces van verificatie is gebonden aan een uitputtend proces in de loop van de bron waaruit de informatie van de feiten en van alle andere gegevens opgenomen in het certificaat zal worden vastgesteld na het geven van een kans aan de houder van het certificaat, wordt” geregeerd.

Staat NRC coördinator Prateek Hajela had eerder vertelde de rechtbank dat ongeveer 48 lakh claims ingediend vertrouwen op certificaten uitgegeven door Gram Panchayat-secretarissen uit 3.29 crore vorderingen zijn gemaakt voor opname in het register dat wordt opgesteld voor het identificeren van illegale migranten.

De rechtbank vorige week weigerde om op te geven meer tijd aan het Centrum voor het publiceren van het ontwerp van NRC en zei dat “bij het verstrijken van de middernacht van 31 December 2017, ontwerp van NRC met betrekking tot de 2 crore vorderingen die zijn geverifieerd wordt of kan worden gecontroleerd door de genoemde datum en de aanvullende 38 lakh vorderingen zullen worden gepubliceerd.”

In een verwante opdracht, de SC geweigerd om een verduidelijking van de betekenis van de term “oorspronkelijk inwoners van de Staat Assam”, zegt de uitoefening van upgradation van NRC was niet de bedoeling om te identificeren en te bepalen wie de oorspronkelijke bewoners zijn.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App