Irland kan överväga att lägga till Brexit border text: rapport

0
86

Storbritanniens Premiärminister Theresa May (Fil Foto)

Relaterade Nyheter

  • STORBRITANNIEN-och färgfolier terror plan att spränga Downing Street, döda PM Theresa Kan

  • Terror komplott för att döda Brittiska PM Theresa Kan högerregeringens: Vad vi vet så här långt

  • Irländska ambassadören berättar BRITTISKA öppna Irländska gränsen är “väsentligt”

Irland kan överväga att lägga till element till texten av ett avtal om post-Brexit framtid i Norra Irland är gränsen så länge de inte undergräver dem som redan ingår i affären, Irish Times rapporterade på tisdagen. Storbritanniens Premiärminister Theresa May har funnit det svårt att komma med en formel som uppfyller både EU-medlem Irland, som vill undvika skapandet av en “hård” border Nordirland ‘ s Democratic Unionist Party (DUP), som säger att den Brittiska provinsen måste lämna EU på samma villkor som resten av STORBRITANNIEN. DUP rekvisita upp, och att man Kan minoritet regeringen.

En preliminär deal på gränsen, lovande “regelverk” på båda sidor av ön Irland, kom överens om på måndag. Det var senare avvisades av DUP, som säger att det inte kan tillåta någon avvikelse i regleringen mellan Nordirland och andra delar av STORBRITANNIEN.

Bryssel säger avtal behövs innan det kommer att ge grönt ljus för Storbritannien att inleda samtal om framtiden frihandel när Eu: s ledare träffas nästa vecka.

Irish Times citerade en talesman för Irlands Premiärminister Leo Varadkar som säger, att lägga till element till att dämpa den oro DUP “verkar inte orimligt” och var “en möjlighet.” Irish Times föreslog en sådan faktor kan se styrkan i STORBRITANNIEN som en politisk enhet.

Ombedd att kommentera rapporten, en talesman för Varadkar sade: “den Irländska regeringen att villkoren för affären nått på måndag måste stå.” “Det är upp till den BRITTISKA regeringen att träna med DUP hur man planerar att gå vidare,” tillade talesmannen.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App