Cycloon Ockhi hoofden naar Gujarat, geeft Mumbai zware regen op weg

0
72

Twee mannen houden paraplu ‘ s om zich te beschermen tegen de regen als ze staan naast een vissersboot op de Arabische Zee kust in Thiruvananthapuram, Kerala state, India, vrijdag, Dec.1, 2017. Tientallen vissers werden gered vrijdag van de zee is erg ruw onder de invloed van de Cycloon Ockhi. (Foto AP)

Gerelateerd Nieuws

  • Idee dat Kerala kust veilig is gesloopt na de Cycloon Ockhi, zegt de leider van de vissers unie

  • Cycloon Ockhi nasleep: Unseasonal regen doet pijn druif gewas in Maharashtra

  • Cycloon Ockhi in Mumbai: ‘Meer dan 40% van de vluchten vertraagd binnen twee dagen

Na de ravage aan te richten in Kerala, Tamil Nadu en Lakshadweep, Cycloon Ockhi geslaagd voor de kust van Mumbai op dinsdag avond, die de stad haar zwaarste December regenval in het 142 jaar. De cyclonale storm, die verzwakte in een diepe depressie door dinsdag avond voortgezet in de richting Surat in Gujarat, die gaat naar de stembus dit weekend.

De Verkiezing Commissie vraagt aan de regering van Gujarat te maken “effectieve regeling voor onmiddellijke noodhulp en rehabilitatie”. De commissie heeft ook gevraagd de staat Chief Electorale Officer om ervoor te zorgen “fool-proof regelingen” zodat mensen hun stem uitgebracht in de eerste fase van de stembussen op 9 December zonder ongemak. “De wijk verkiezingscommissie van Surat en Bharuch is gevraagd voor het bereiden van een noodplan in geval de twee wijken zijn geraakt met zware regenval. Sommige stembureaus in drassige gebieden, indien van toepassing, kunnen worden verplaatst. De cyclone is wind in de intensiteit en we zien geen noodzaak om te veranderen de poll data”, aldus een senior EG-ambtenaar.

De India Meteorolgical Afdeling de laatste weersverwachting op 5.30 uur op dinsdag, zei de depressie lag midden in oost-en centraal-arabische Arabische Zee, 240 km van Surat, waardoor hoge-snelheid van de wind en de regen in verschillende delen van zuid-Gujarat.

Ongeveer 35 van de 89 zetels die naar opiniepeilingen in de eerste fase zijn in zuid-Gujarat wijken van de Narmada, Bharuch, Surat, Tapi, Dang, Navsari en Valsad.

Lees | Cycloon ockhi: Mumbai verkeer versnelling, lage zichtbaarheid op snelwegen, treinen, vluchten vertraagd

Ockhi is vooraf ook geleid tot annulering van de verschillende politieke rally ‘ s in de poll-staat gebonden. BJP president Amit Shah had af te zien van zijn vergaderingen in Amreli en Bhavnagar, een partij release gezegd. BJP ook wel af rally ‘ s en druk op aan door Rajasthan CM Vasundhara Raje en haar Uttar Pradesh tegenhanger Yogi Adityanath in Surat, een partij leider zei. Het congres vice-president Rahul Gandhi had ook te annuleren rally ‘ s in Morbi, Dhrangadhra en Surendranagar.

Meer dan 3.200 mensen werden geëvacueerd uit 29 dorpjes aan de kust in Surat op dinsdag.

Dharmapuri, Botad, Aravalli, Chhota Udepur, Dahod, Mahisagar, Sabarkantha, Navsari en Rajkot districten ontvangen regenval dinsdag en waarschijnlijk een natte vloek over de volgende paar dagen.

Pankaj Kumar, de Belangrijkste Secretaris van Gujarat belastingdienst, zei de administratie heeft geïmplementeerd twee NDRF teams in Surat. “Een diepe depressie aan het bouwen is, maar het goede nieuws is dat de intensiteit van de cycloon is het verminderen als het hoofd in de richting van Surat. De regering heeft gevormd van een crisis management groep-en luchtmacht, Landmacht, Marine, kustwacht en BSF op de waarschuwing,” voegde hij eraan toe.

Lees | Cycloon Ockhi: een Piek in de dengue-gevallen in Mumbai waarschijnlijk, zeggen artsen

Scholen en hogescholen in Surat zijn gevraagd om te blijven gesloten woensdag als een bewarende maatregel.

Chief Minister Vijay Rupani, die vloog naar beneden naar Surat dinsdag, zei: “Wij hebben de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen. Alle ambtenaren blijven op hun tenen voor de hele nacht.”

Mumbai, ondertussen kreeg zeer zware regenval op dinsdag avond, met de sterrenwacht in Colaba opname 70.4 mm neerslag en de Santacruz opname 36 mm regen in 24 uur.

“Dinsdag regenval brak het record van de hoogste December regenval van 12 December 1967, toen de stad kreeg 31,4 mm neerslag in 24 uur. Dit is de hoogste December regenval sinds 1875,” zei Vishwambhar, senior wetenschapper bij IMD. “Mumbai niet ontvangen regenval in December. Deze keer, de regen is te wijten aan de cycloon Ockhi,” voegde hij eraan toe.

De IMD heeft weersverwachting lichte tot matige regen of thundershowers op geïsoleerde plaatsen in de wijken van Konkan, Goa en centrale Maharashtra op woensdag en donderdag. Terwijl het geïsoleerde plekken in de wijken van Marathwada en Vidarbha waarschijnlijk ook hetzelfde weer op woensdag, kan droog worden er op donderdag.

De IMD waarschuwde ook voor kleine beschadigingen in het noorden van Konkan wijken van Maharashtra, met inbegrip van Palghar, Thane, Mumbai en Raigad.

“De cycloon is waarschijnlijk te verdwijnen in de zee bij de woensdag of op dinsdag avond, voordat het naar Surat. Het is niet waarschijnlijk dat een land in zicht”, zei een IMD ambtenaar.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App