Blijven roeren totdat alle vorderingen zijn voldaan: Yashwant Sinha in Akola

0
79

BJP leider Yahswant Sinha tijdens het protest (ANI)

Gerelateerd Nieuws

  • Bombay HC zegt RERA van cruciaal belang voor de ontwikkeling van onvolledige projecten, bevestigt geldigheid

  • Maharashtra: 34 mou ‘ s ondertekend te ‘transformeren’ dorpen

  • Besteed niet civic fondsen op religieuze festivals: Maharashtra govt

SENIOR BJP-leider en voormalig Minister van Financiën Yashwant Sinha heeft besloten door te gaan met zijn agitatie op Akola tot de Maharashtra overheid aanvaardt al zijn de eisen voor de boeren in de staat.

Het districtsbestuur had uitgedrukt zijn onvermogen om te voldoen aan een van zijn zeven eisen. Het nemen van een moeilijke stand, Akola Verzamelaar Astik Pandeya zei: “We aanvaard hebben zes van de zeven eisen en verzoek tot ontbinding van de agitatie. Als zij aandringen op de zevende vraag, wij zullen niet eer zelfs de eerste zes.”

Het eisen van een schadevergoeding aan de katoenboeren voor schade door aantasting van de pink bollworm, actie tegen zaadbedrijven de productie van nep-Bt-zaden, bank ambtenaren en administratie uitvoeren lening annuleringen door persoonlijk ga gram panchayats, 100 procent compensatie voor het verlies van gewas voor moong, urad en soja boeren, geen uitschakeling van de voeding naar de landbouw pompen, verwijdering van onrechtvaardige omstandigheden van het goud hypotheek ontheffing regeling van de overheid voor de landbouwers en voor de aankoop van alle producten van de boerderij op de minimale ondersteuning van de prijs door NAFED. “Maar voor het laatste, en dat is een oproep om te worden genomen door de Centrale overheid, die we aanvaard hebben alle eisen en hebben verzocht de agitationists geleid door Sinha om te bellen uit hun roer”, aldus het districtsbestuur.

Sinha zei: “ik ben vastbesloten te blijven tot de eisen zijn voldaan. Het excuus over NAFED aankoop is niet geldig als de BJP geregeerde staten als MP en Gujarat is de aanschaf van produceren via hun eigen inkoop-systemen. Waarom kan niet de Maharashtra overheid doen?” Sinha, die kwam op Akola drie dagen geleden om deel te nemen in Kapus Soja Dhan (katoen, soja, paddy) Parishad op zondag, georganiseerd door de plaatselijke boeren lichaam Shetkari Jagar Manch (SJM), was “opgehouden” door de politie in de buurt van de collectorate, waar hij had gezeten op een dharna op de zeven eisen. “Na detentie rond 5.15 uur, hij en rond het 150-tal boeren werden meegenomen naar het politiebureau. Rond 9.30, ze kregen te horen dat ze zijn vrij om te gaan. Maar ze besloten om te blijven zetten. Dus we voorzien van voedsel, water, dekens en toilet,” Akola Hoofdinspecteur van Politie M Rajesh Kalasagar vertelde De Indian Express.

Sinha was het de bedoeling om te worden aangesloten op de 3 December parishad door BJP MP van Bhandara-Gondia, Nana Patole, die zelf had aangekondigd Sinha ‘ s deelname aan een persconferentie van afgelopen maand. Een dag voor de parishad was om te beginnen, Patole verontschuldigd zich van de gebeurtenis als hij moest naar zijn “alleen nicht huwelijk”. Patole is met Sinha sinds dinsdag middag en blijven met hem op de woensdag. “Omdat de situatie verslechtert, heb ik besloten om te gaan. Als het verergert verder, leiders, zoals Arun Shourie, Shatrughan Sinha en Varun Gandhi kunnen ook deelnemen aan,” zei hij.

Praat met De Indian Express via telefoon, Sinha verwierp het idee dat zijn actie was politiek. “Wat is politiek? Ga ik naar de wedstrijd van Akola? Ik heb lang afscheid genomen van electorale politiek,” zei hij.

Gevraagd waarom hij streed voor de boeren in Maharashtra wanneer er boeren’ problemen in zijn huis staat Jharkhand, Sinha zei: “Dat is een goede vraag. Zo gebeurde het dat na mijn 27 September artikel in De Indian Express, veel mensen merkte het op en riep mij. De lokale SJM ook mij uitgenodigd om Akola tot het leveren van een lezing op demonetisation en GST op 15 oktober. In die tijd, veel boeren ook kwam om mij te ontmoeten en mij op de hoogte van hun problemen. Ik vond de problemen zeer ernstig, omdat Vidarbha is berucht voor de boeren’ zelfmoorden, meer problemen voor de boeren zou kunnen leiden tot meer zelfmoorden. Dus heb ik besloten om te ageren voor hen.”

Gevraagd waarom hij was het verhogen van eisen, zoals de kosten van de productie plus 50 procent meer aan de boeren als deze politieke belofte van de Premier Narendra Modi werd nu gezien als niet conform pragmatische economie, Sinha zei: “Er is geen kwestie van economie hier. We herinneren eraan dat de regering, dat dit is de belofte die ze gemaakt en ze moet vervullen.”

CM verzoeken voor gesprekken, geen reactie van Sinha

CM Devendra Fadnavis de pogingen tot verklaring van de maatregelen die door de staat voor de boeren uitgelokt negatieve reactie van Yashwant Sinha. Hoge bronnen in de regering vertelde De Indian Express dat de CM geprobeerd om te discussiëren over alle kwesties die Sinha door middel van een openbare demonstratie in Akola op maandag. “Hij overgebracht naar het district collector die hij zou willen spreken Sinha, maar deze is daar niet op reageren”, aldus een bron. De boodschap aan de staat was dat Sinha was niet enthousiast over het houden van de besprekingen met de regering of de CM. In plaats daarvan wilde hij doorgaan met het roer na het indienen van de memorie van eisen bij de collector ‘ s office.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App