Uttar Pradesh: Söker återföring i förmögenhet, Kongressen ser till att anlita proffs

0
74

Den AIPC är ett organ som kommer att ha personal från olika områden, såsom medicin och teknik, som är intresserade av politik.

Relaterade Nyheter

  • Dhaurahra: Lokala organ segraren anhängare bokade för uppvigling

  • PM Modi ‘gratulerar Kongress på Aurangzeb raj, tar gräva på Rahul Gandhi på sin förväntade höjd som part chef

  • Rahul Gandhi filer nominering för Kongressen president post, ställa in att väljas enhälligt

Efter det gick inte att vinna en enda mayor plats i Uttar Pradesh, Kongressen är ute efter att få in nytt blod genom det nyligen bildade staten kapitel av All India Professional Congress (AIPC). Den AIPC är ett organ som kommer att ha personal från olika områden, såsom medicin och teknik, som är intresserade av politik.

December 9, staten AIPC kommer att hålla sitt första “stora” händelse i Lucknow – “Utmaningar innan dagens Indien” med kommentator Salman Anees Soz, och en medlem av AIPC nationella organ, som chief guest. Evenemanget väntas locka till sig uppmärksamhet av unga yrkesverksamma från olika delar av staten. “De (proffs) är skattebetalare. Samtidigt som de har kunskap om vad som händer i landet och vad som ska hända, att de inte har tid för regelbundna möten eller dharna pradarshan, men de har många konstruktiva idéer att bidra med,” sade Ameeta Singh, ordförande, AIPC (UPP).

Efter Jaipur möts, en vid Varanasi kommer att se white papers på Banarasi silke och en interaktion mellan medlemmar och vävare. “Inte bara Banaras silke, vi kommer också att få fram vitt papper på Aligarh lås, Bhadohi matta och även Lucknow Chikankari efter att ha suttit med människor, som har mycket att bidra till att regeringens politik”, sade Singh, också en före detta Amethi MLA. Ett sådant möte var nyligen kallade en av Noida kapitel av vingen, som leds av Huma-Tahir, en medicinsk examen från Aligarh. Den Lucknow kapitel leds av Amar Habibullah som driver ett företag och är barnbarn till veteran Kongressen ledare Börjat Hamida Habibullah. Liknande kapitlen har inletts i stadsdelar som Amethi, Sultanpur, Varanasi, Aligarh etc.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App