USAS øverste domstol veier baker nektet å lage kake for homofile par

0
220

Saken høydepunkter spenninger mellom homofiles rettigheter tilhengere og konservative Kristne som er imot homofilt ekteskap.

Relaterte Nyheter

  • Usas Høyesterett for å høre baker ‘ s religiøse motforestillinger mot å lage kake for homofile par

  • En handling er moralsk vil

  • Den Amerikanske eksempel

Den AMERIKANSKE Høyesterett tirsdag er satt til å høre argumenter i en stor sak om hvorvidt visse typer virksomheter kan nekte service til homofile par hvis de er imot homofilt ekteskap på religiøst grunnlag i en tvist om en konservativ Kristen baker i Colorado som nektet å gjøre et bryllup kake for to menn.

De ni dommerne i 10 a.m. (1500 GMT) er på grunn av å høre en appell brakt av Jack Phillips, en baker som går Mesterverk Cakeshop i Denver-forstaden Lakewood, i en stat, kjennelse om at han nektet krenket en Colorado anti-diskriminering loven.

I en av de største tilfeller av den konservative flertallet domstolens ni-måneders sikt, dommerne må bestemme seg for om de baker handling var konstitusjonelt beskyttet, noe som betyr at han kan unngå straff under Colorado loven.

Phillips hevder at loven krenket sine rettigheter til ytringsfrihet og fri utøvelse av religion under den AMERIKANSKE Grunnloven ‘ s First Amendment. Høyesterett argumenter vil fokusere på sin ytringsfrihet krav, basert på ideen om at du oppretter en egendefinert kaken er en form for ytringsfrihet.

Paret, David Mullins og Charlie Craig, ring baker nektet et enkelt tilfelle av ulovlig diskriminering basert på seksuell orientering.

Høyesterett legalisert homofile ekteskap-i en landemerke-2015 herskende skrevet av Høyesterettsdommer Anthony Kennedy, en av domstolens fem konservative. Den 81 år gamle Kennedy, som har sluttet seg til domstolen fire liberale i viktige beslutninger om spørsmål som abort og homofiles rettigheter, kunne kastet den avgjørende stemme. Kennedy også er en sterk tilhenger av ytringsfrihet.

Saken høydepunkter spenninger mellom homofiles rettigheter tilhengere og konservative Kristne som er imot homofilt ekteskap.

En avgjørelse som favoriserer Phillips kunne åpne døren for virksomheter som tilbyr kreative tjenester å forakte homofile par ved å ta i bruk en religiøs tro, som noen bryllup fotografer, blomsterdekoratører og andre allerede har gjort. Konservative har arkivert andre søksmål som også søker å begrense rekkevidden av 2015 homofile ekteskap avgjørelse. Den juridiske kampen brøt ut i 2012, da Phillips fortalte Mullins og Craig som på grunn av sin Kristne tro han ikke ville være i stand til å lage en kake for å feire deres bryllup.

De to mennene giftet seg i Massachusetts, men ønsket å feire sin nuptials med venner i Colorado. På den tiden, Colorado tillatt sivile organisasjoner, men ikke ekteskap mellom homofile par.

Paret har slått til American Civil Liberties Union, som leverte en klage på deres vegne, sier Phillips hadde brutt Colorado state law sperring bedrifter fra å nekte service basert på rase, kjønn, ekteskapelig status eller seksuell legning.

Colorado Civil Rights Commission fant at Phillips hadde brutt loven og beordret ham til å iverksette tiltak, herunder opplæring og innlevering av kvartalsvise rapporter. I August 2015, Colorado Court of Appeals også styrt mot Phillips.

Colorado Høyesterett nektet å høre tilfelle, ber Phillips appellerer til den AMERIKANSKE Høyesterett.

Den ACLU sa Phillips’ juridiske team på konservativ Kristen gruppe Alliansen Forsvarer Friheten er talsmann for en “lisens til å diskriminere” som kunne ha bred konsekvenser utover homofiles rettigheter.

“Jeg kan ikke understreke nok hvor langt feiende argumentet er både i form av hva det sier om Grunnloven og som vil bli berørt,” ACLU advokat Louise Melling sa.

Phillips’ advokater sier kreative fagfolk bør ikke bli tvunget til å engasjere seg i uttrykk som går mot deres samvittighet.

“Dersom domstolen skulle til å si at det kan tvinge noen som Jack … tvinges, så det har makt til å tvinge nokon av oss til å si de samme meldingene, og bryter med våre overbevisninger,” Phillips’ advokat Kristen Waggoner sa.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App