Pakistan vrouw ter dood veroordeeld voor het doden van haar minnaar met zuur

0
63

Representatieve foto

Gerelateerd Nieuws

  • Ontploffing in de buurt van de Afghaanse grens doodt negen in Pakistan

  • Pakistaanse vredesactivist vermist, politie zeggen

  • China stopt met de financiering van CPEC weg-projecten in Pakistan over graft uitgave: Rapport

Een anti-terrorisme rechtbank in Pakistan heeft de veroordeelde een 20-jarige vrouw tot de dood voor het doden van haar ‘vervreemd’ minnaar door het gooien van het zuur op hem. De anti-terrorisme hof (ATC) in Multan, district gisteren veroordeeld Shamira de doodstraf en levenslange gevangenisstraf voor het doden van de 23-jarige Sadaqat Ali in 2016.

“Dit is waarschijnlijk het eerste geval in het land waar een vrouw werd overgedragen doodstraf in een zuur gooien geval,” activist Abdullah Malik zei. Ze had gedood Sadaqat na hem uitnodigen om haar verblijfplaats. Shamria had bekend haar misdaad in de rechtbank. Ze vertelde ook dat ze had relaties met de Sadaqat Ali.

“Hij veracht mij en was van plan om te trouwen met een ander meisje…ik kon het niet verdragen van deze vernedering en gooide zuur op hem,” een politie-ambtenaar genoteerd haar verklaring. Shamria zei dat ze niet wilde hem vermoorden. “Ik wilde alleen maar om ervoor te zorgen dat hij niet kon trouwen met iemand anders,” zei ze.

In oktober, de Multan rechtbank veroordeelde haar tot de dood op twee punten, terwijl ook het overhandigen haar een leven gevangenisstraf na het vinden van haar schuldig aan de moord op haar man Muhammad Imran Ashraf door het gooien van het zuur op hem.

Pakistan verhoogd zijn door het moratorium op de doodstraf in 2015. Sindsdien is er een totaal van 465 gevangenen werden uitgevoerd, volgens een rapport van de Justitie-Project Pakistan uitgebracht in juli.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App