Pakistaanse vredesactivist vermist, politie zeggen

0
82

Pakistaanse vlag

Gerelateerd Nieuws

  • Ontploffing in de buurt van de Afghaanse grens doodt negen in Pakistan

  • Pakistan vrouw ter dood veroordeeld voor het doden van haar minnaar met zuur

  • China stopt met de financiering van CPEC weg-projecten in Pakistan over graft uitgave: Rapport

Een Pakistaanse vredesactivist is vermist in het weekend van de oostelijke stad Lahore, de politie en een van zijn vrienden zei op dinsdag, meldt persbureau Reuters.

Raza Mehmood Khan, 40, lid van Aghaz-ik-Dosti (Begin van de Vriendschap), een groep die werkt aan vrede tussen arch-rivalen Pakistan en India, nog niet gehoord sinds hij verliet zijn huis op zondag, zei Rahim-ul-Haq, een vriend en een geassocieerde deelneming. Hij zei dat de groep heeft vestigingen in beide landen.

De politie officiële Shehzad Raza zei familie Khan meldde hij was vermist sinds zaterdag. Niemand is ervan beschuldigd in het rapport, zei hij. “We zijn het aan het onderzoeken.” Verschillende social media-activisten kritiek op het leger en het land van de extremisten en militante groepen verdwenen zijn in Pakistan in de afgelopen maanden.

Vier van hen werden uitgebracht bijna een maand nadat zij verdwenen in het begin van dit jaar. Twee van hen – Ahmad Waqas Goraya en Asim Saeed _ later beweerde in interviews met BBC en hun sociale media berichten dat de Pakistaanse inlichtingendienst ontvoerd en gemarteld ze in bewaring. Het pakistaanse leger heeft ontkende de beschuldigingen.

Haq zei Khan sprak in een discussie op zaterdag op het onderwerp van extremisme. “Iedereen besproken, hun opvattingen en, natuurlijk, Raza was zeer kritisch,” zei hij. Hij zei dat Raza ‘ s recente Facebook posten kritisch Pakistaanse leger, vooral in het licht van een recente sit-in protest door hard-liners die verlamd Islamabad voor over twee weken.

De extremisten won bijna al hun eisen, met inbegrip van ontslag van een minister ze beschuldigd van godslastering in een afspraak die wordt bemiddeld door het leger.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App