Jemen er kaos dypere etter at opprørere drept ex-president Ali Abdullah Saleh

0
71

Jemens tidligere President Ali Abdullah Saleh (AP)

Relaterte Nyheter

  • Jemen opprørere til å møte med rivaler for første gang siden overtakelse

  • Ingen Jemen Våren for nå,Saleh til å bli satt
  • Voldsomme sammenstøt rock Jemen hovedstaden, til tross tilbyr

Drap av Jemens tidligere President Ali Abdullah Saleh av landets Shia-opprørere som deres allianse smuldret har kastet nesten tre år lange borgerkrigen inn i uforutsigbare nye kaos. En video som sirkulerer på nettet på mandag viste Saleh kropp med et gapende hodet såret dumpet i en pickup lastebil av opprørere en uhyggelig slutt minne om at av langvarig strongman Saleh moderne, libyas Moammar Gadhafi, i 2011.

Saleh draapet sannsynlig gir opprørerne overtaket i de dager lange kjemper for landets hovedstad Sanaa. Det er også knuser håper av Jemens Saudi-støttede regjeringen at Saleh er nylig delt med Iransk-støttede opprørere, kjent som Houthis, ville ha svekket dem og gitt regjeringen og Saudi-koalisjonen støtte en sjanse til å få et vendepunkt i løsne fastlåst krig som har ført til humanitær katastrofe.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App