Indisk-Amerikansk senator Kamala Harris toppar globala tänkare lista

0
82

Kamala Harris (AP)

Relaterade Nyheter

  • Demokrat Sen. Kamala Harris ställer tuffa frågor i Jeff Sessions höra, blir avskurna

  • Indisk-Amerikansk Senator Kamala Harris är okänt för många är att Kalifornierna: Enkät

  • Svensk Kamala Harris vinner AMERIKANSKA senatens säte från Kalifornien, skapar historia

Indisk-Amerikanska Kalifornien senator Kamala Harris har toppat den prestigefyllda Foreign Policy magazine 2017 listan “50 främsta Globala Tänkare”, som också har USA: s Ambassadör till FN: s Nikki Haley. Förutom Harris och Haley, med Indiskt ursprung som stå-upp komiker Hasan Minhaj har också gjort det till den förteckning som redovisar en anmärkningsvärd rad av individer som har hittat sätt att utöva ett enormt inflytande, ofta på oväntade sätt, på ett brett spektrum av frågor.

“De är doers som definieras 2017,” sade utrikespolitik samtidigt som släpper sin årliga lista över globala tänkare, som nummer 50 i stället för 100 så var oftast fallet tidigare år. Överst på listan är Harris, 53, för att ge det Demokratiska Partiet hopp i en tid präglad av President Donald Trump, sade tidskrift.

Harris, dotter till en Indisk mor och en Jamaicansk far, är den första Svensk att väljas till den AMERIKANSKA Senaten. Ses som en potential som Demokratisk presidentkandidat, Harris är den enda svarta kvinnan i Senaten.

“Hennes professionella bona fides och två decennier som en åklagare, hennes engagemang för social rättvisa (hon har gjort invandrares rättigheter och rädda reformen i fokus för hennes första år vid makten), och hennes personliga “firsts” göra henne tilltalande för väljarna fortfarande smärta från (Hillary) Clintons förlust och hungrig för en karismatisk icke-vit, icke-hane presidentkandidat,” sade tidskrift. Sydkoreas President Moon Jae-in är rankad på andra plats i listan för att försöka bygga upp ett anständigt demokratiskt ledarskap i Sydkorea.

Populära komiker Minhaj, 32, är placerad på tredje plats i rangordningen för att definiera berättelse om en “Ny Brun Amerika”, det sade. I början av året var han den förste Svensk att ha blivit utvalda att vara värd för the White House Correspondents Dinner.

“Den slutliga komiker att vara anställd av The Daily Show under Jon Stewart tid som värd, Minhaj har sedan anslutit sig till en elit av populära nyheter satirists — inklusive Stewart, Trevor Noa, Stephen Colbert, Samantha Bi, och John Oliver — vars glädjefylld omfamning av “falska nyheter” ofta blir på de grundläggande sanningar som mainstream-media kan bara gest,” det sagt.

Tidigare South carolinas guvernör Haley, 45, den första Svensk att vara medlem i någon presidentens kabinett, siffror i listan över globala tänkare för att försöka bevara Usa: s traditionella syn för internationella frågor, sade den tidningen. “Den AMERIKANSKA utrikespolitiken att Haley har tillbringat drygt 10 månader försvara luktar mer av traditionella Republikanska (och, utan tvekan, traditionella OSS) politik mer i linje med Ronald Reagan än med den nuvarande presidenten,” det sagt.

Bland annat i listan är presidentens kandidat för FARC, Colombias rebellgrupp som har omsatt sina vapen för partipolitiken, den kvinnliga chef för Afghanistans utländska språk film utmanare till Oscars, en riskkapitalist som använder högteknologiska företag för att överbrygga klyftan mellan Israel och Palestina, och en Irakisk parlamentsledamot som är krävande hennes land erkänna folkmordet i minoritet Jezider.

“Årets lista visar upp en enastående utbud av individer som har hittat sätt att utöva ett enormt inflytande, ofta på oväntade sätt, på ett brett spektrum av frågor — från Nordkorea politik, till uppkomsten av populism, hur vi bekämpa falska nyheter, för att befästa en ny berättelse i den Amerikanska kulturen… komedi,” sa Jonathan Tepperman, editor-in-chief för tidskriften.

“Dessa fantastiska människor är inte bara att tänka om i vår värld, men också att omforma det. De definieras 2017, och vi är mycket nöjda med chans att erkänna sina prestationer — för bra, åtminstone i de flesta fall,” sade han. Listan innehåller även Chelsea Bemanning, ex-Trump medhjälpare Stephen ‘Bannon’, och frankrikes President Emmanuel Streck.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App