Hooggerechtshof weigert te wijzigen volgorde van slapping Rs 25 lakh kosten aan NGO

0
66

De apex-hof had op 24 April sloeg de NGO en haar chief voor het verspillen van justitiële tijd. (Bestand/Foto)

Top Nieuws

  • Deze Sikh-professor ‘ s moeder had de MEEST WOESTE reactie te racisten hem te vragen ‘naar huis gaan’

  • Wij eisen schuldig worden opgehangen: leden van het Gezin van de arbeider gehackt, levend verbrand in Rajasthan

  • Berispt door Rahul Gandhi, Mani Shankar Aiyar verontschuldigt zich voor ‘neech aadmi’ opmerking over de Modi PM

De Supreme Court op dinsdag weigerde te wijzigen zijn eerdere bestelling tegen een NGO, die het had geslagen een “voorbeeldige kosten” Rs 25 lakh op het voor het indienen van 64 PILs zonder enig succes de afgelopen jaren. Een bankje van Chief Justice Dipak Misra en de Juge D Y Chandrachud en Een M Khanwilkar ontslagen op het verzoek ingediend door NGO ‘ Suraz India Vertrouwen wijzigen van de apex hof 1 Mei orde, die ook geblokkeerd de organisatie van het indienen van een pleidooi voor een rechtbank in het hele land.

Een getergd bank ook verzocht de rechtbank de beveiliging van het personeel begeleiden van de verzoeker, Rajiv Daiya, buiten de rechtszaal als hij bleef pleiten zelfs na zijn pleidooi “ontslagen”.

“Dit soort letter (tegen de SC-orde) kan niet worden verspreid. U verspilt onze tijd. Gehoord. Ontslagen. U zal hebben om te storten van het bedrag (de kosten),” de bank zei toen Daiya zei dat hij heeft geschreven aan President en de Prime Minister in dit verband.

“Jullie hebben de rechters van dit hof als tussen partijen op uw verzoekschrift,” de bank zei terwijl weigeren om te geven verlichting aan de NGO.

De apex-hof had op 1 Mei genomen de straffen stap en legde een flinke kosten op de NGO zeggen afval van de justitiële tijd was het een kwestie van grote zorg.

De bovenste hof had ook gezegd dat dergelijke praktijken moeten worden aangepakt streng om te voorkomen dat misbruik van de rechtbanken door de personen “die hebben niets te doen, maar alleen cast schandalig en denkbeeldige laster”.

In 64 gevallen wanneer de Suraz India Vertrouwen had benaderd de rechtbank, het heeft geen succes, het hof had opgemerkt.

Verwijzend naar de details van de zaken ingediend door de NGO ‘ s en de verschillende orders doorgegeven door de apex rekenkamer, de bank onder leiding van de toenmalige Chief Justice J S Khehar had gezegd: “laat er geen twijfel dat Suraz India Vertrouwen heeft herhaaldelijk misbruikt het rechtsgebied van de rechtbank”.

De apex-hof had op 24 April sloeg de NGO en haar chief voor het verspillen van justitiële tijd.

Het was op 27 Maart uitgegeven kennisgeving aan de NGO voor het indienen van 64 petities over de jaren onder het gewaad van public interest litigation en Daiya te laten zien, waarom hij zou moeten worden toegestaan door te gaan met het indienen van de gevallen.

De bovenste hof had overhandigd hem een compilatie van de 64 verzoeken ingediend door hem in de aard van het exploot van verzoekschriften review verzoekschriften aan hem gevraagd om te reageren op de aankondiging.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App