Het primair onderwijs moet worden gegeven in de moedertaal: Vice-President Venkaiah Naidu

0
88

Venkaiah Naidu. (Express foto door Renuka Puri/Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Vice-president Venkaiah Naidu dringt er bij de media niet te combineren nieuws en meningen

  • Wetten op zoek naar het centraliseren van bevoegdheden moet worden herwerkt, zegt Vice-President Venkaiah Naidu

  • Verkennen van vernieuwende manieren van financiering van projecten: Vice-Voorzitter M Venkaiah Naidu

Vice President M Vekaiah Naidu vandaag zei het lager onderwijs moet worden gegeven aan kinderen in hun moedertaal te brengen van een gevoel van respect voor het in de jonge geest. We moeten nooit vergeten ons vaderland en onze moedertaal, zei hij op de tweede oproeping van Swami Rama Himalaya Universiteit hier.

“Er is niets mis in het leren van verschillende talen, maar we moeten respecteren onze moedertaal, omdat het kunnen uiten van gevoelens en gedachten die andere talen niet,” het Naidu zei.

“Het primair onderwijs aan kinderen moet worden gegeven in de moedertaal te geven aan een gevoel van respect voor een jonge geest,” zei hij.

Op te merken dat het idee dat de hele wereld is één familie vormen de basis van de indiase cultuur, de vice-president zei het secularisme werd in het DNA van elke Indiaan. “We kunnen spreken verschillende dialecten en talen, maar het land is er één van”, zei hij.

Het feliciteren van studenten die verleende graden in de oproeping, vroeg hij hen om te onthouden dat onderwijs is niet alleen een middel om de werkgelegenheid, maar ook een middel om te verlichten geest.

Hij zei dat de jeugd een cruciale rol te spelen in het Centrum van de initiatieven zoals de Vaardigheid India, Beti Bachao-Beti Padhao, Swachcha Bharat Missie Maken In India en Digitale India.

Hij stelde ook dat het toepassen van de voormalige president APJ Abdul Kalam ‘ s idee van het verstrekken van voorzieningen in landelijke gebieden kan worden als een effectieve manier om te stoppen met de migratie van de heuvels van Uttarakhand.

Gouverneur KK Paulus in zijn toespraak bij de oproeping zei de overheid had een aantal stappen ondernomen om te stoppen met de migratie van de heuvels en de resultaten zijn zichtbaar in de tijden die komen.

Chief Minister Trivendra Singh Rawat vroeg de studenten om hun onderwijs om anderen te onderwijzen.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App