FN-chefen Antonio Guterres beklagar OSS utdragbar från migration kompakt samtalen

0
70

FN: s talesman Stephane Dujarric sade till journalister på måndagen att de AMERIKANSKA tillbakadragandet är “ett beslut som vi beklagar, men det är fortfarande gott om tid för USA: s engagemang i den här frågan.” (Foto: Reuters)

Relaterade Nyheter

  • På utrikespolitik, kan sluta vänta på OSS beslut, säger tysklands Utrikesminister, Sigmar Gabriel

  • Hundratals flygplan, stealth jets delta i största någonsin USA-Sydkorea militär drill

  • Inte nöjd med Pakistan samarbete i kriget mot terrorn, säger USA

Generalsekreterare Antonio Guterres beklagade att Usa slutar sitt deltagande i förhandlingarna om en Global Compact om Migration som syftar till att stärka styrningen av människors rörlighet över gränserna. USA Uppdrag att Fn informerade Guterres under helgen att många bestämmelser i New York-Deklarationen som startade processen för en kompakt “är oförenliga med OSS invandrings-och flyktingpolitik och Trump administration invandring principer.”

I deklarationen är alla FN: s 193 medlemsstater, däribland USA under President Barack Obama sade att inget land kan hantera internationell migration på egen hand. De enades om att inleda en process som leder till antagandet av en global compact 2018. FN: s talesman Stephane Dujarric sade till journalister på måndagen att de AMERIKANSKA tillbakadragandet är “ett beslut som vi beklagar, men det är fortfarande gott om tid för USA: s engagemang i den här frågan.”

“Beslutet bör inte störa vad vi ser som en tydlig, enhälliga resultatet av den New York-Deklarationen för en sådan global compact”, sade han, och underströk att det inte kommer att vara juridiskt bindande, men som kommer att vara “grundad i internationellt samarbete och respekt för nationella intressen.” USA tillkännagivandet kom före gårdagens öppnande av en inventering möte i Puerto Vallarta, Mexiko, på kompakt. Det följer fem regionala möten, utfrågningar och det civila samhället och nationella samråd runt om i världen.

Dujarric sade Lus Arbour, FN: s särskilda representant för internationell migration, berättade möte “det finns ingenting i det strida mot en stats suveräna rätt att, i enlighet med internationell och nationell rätt, för att hantera vem som kommer in och håller sig inom dess gränser.” Han sade det Kanadensiska juristen berättade för delegaterna att “framgång i global compact ska vila på” få det maximala antalet länder att köpa i politiskt och moraliskt, och “en vilja att förbättra samarbetet på regional och internationell nivå.”

Brenden ömsesidiga pensionsförsäkringsbolaget Varma, talesman för generalförsamlingens Ordförande Miroslav Lajcak, betonade att migration är ett globalt fenomen som kräver ett globalt svar. “Den roll Usa i denna process är avgörande, eftersom det historiskt sett och generöst välkomnade människor från hela världen och fortfarande är hem för det största antalet internationella migranter i världen,” sade han. “Som sådan har den erfarenhet och kompetens att bidra till att säkerställa att denna process leder till ett framgångsrikt resultat.”

USA: s Ambassadör Nikki Haley sade i ett uttalande att “inget land har gjort mer än Förenta Staterna och vår generositet kommer att fortsätta.” “Men våra beslut om invandringspolitiken måste alltid göras av Amerikaner och Amerikaner ensam,” sade hon. “Den övergripande strategin i New York Förklaringen är helt enkelt inte kompatibel med OSS suveränitet.”

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App