“Entry-exit” – politik för 2018 SSC, HSC tentor: Maharashtra Styrelsen godkänner hållning

0
80

I “extrema fall”, en student kommer att vara tillåtna för sent till tentamen hall. Arkiv

Relaterade Nyheter

  • Maharashtra Styrelsen HSC och SSC examen tidsplan 2018 släppt

  • Slå alla odds med en smäll

  • SSC passera procent dips i Maharashtra, Mumbai

Efter att ha kommit under hård kritik för sitt strikta “entry-exit” regler, vilket anges att från och med detta läsår kommer inte heller att en student ska kunna komma in i eller lämna en granskning hall en gång examen har inletts, skall myndigheterna i delstaten Maharashtra Styrelsen för gymnasium och Högre Gymnasieutbildning (MSBSHSE) utfärdade en not på måndag, för att förtydliga att i “extrema förhållanden”, en student kommer att vara tillåtna för sent till tentamen hall.

I sitt tryck på obs, styrelsen har erkänt att det fram till förra året, en student som skulle vara tillåtna i examen hallen även om han kom för sent fram till 11.30, ca 30 minuter efter att tidningen hade börjat. Men att hålla i fall av kopiering i åtanke och de rekommendationer som expertkommittén hade man beslutat att stoppa denna anläggning.

Styrelsen klargjorde att eleverna ändå i uppgift att rapportera till examen centrum av 10.30, av 10.40 är, answersheets distribueras för eleverna att fylla i deras streckkod och närstående information och genom att 10.50 är frågan papper ges till eleverna för att läsa. Pressmeddelande sägs att medan elever förväntas nå examen centrum av 10.30, skulle de fortfarande vara tillåtet fram till 11 am men inte längre än så.

Statlig utbildning avdelningen hade ritat en hel del av flak för att den tidigare anmälan som anges som den entry-exit policy är striktare, men utan omnämnande av vilka bestämmelser som var på plats om en student träffade en ogynnsam händelse eller i en nödsituation.

Men i sin senaste noteringen har styrelsen anges att i de fall ett “ytterst brådskande”, om en student som rapporterar för sent till en tenta centrum, då det skulle fattas ett beslut på plats. Det säger också att i händelse av en nödsituation, om en student har att lämna examen centrum, kan de göra det efter att lämna både svar papper liksom frågan papper. Det senare kan samlas efter granskningen är över.

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App