Endelige dommen i 2G spektrum svindel-sak på desember 21

0
80

Svindel knyttet til innvilgelse av 2G spektrum lisens bevilgninger i 2007-08 som forårsaket, ifølge en rapport fra the Comptroller and Auditor General of India, tap av Rs. 1.76 lakh crore til the Exchequer. (fil bildet)

Relaterte Nyheter

  • – Domstolen tillater Raja til å avsette som vitne
  • 2G: – Domstolen tillater Raja til å avsette som forsvarets vitne i saken

  • Forsvar i 2G,anti-Sikh opptøyene tilfeller heve HC dommen

En spesiell rettshøring 2G spektrum tildeling svindel sa på tirsdag at den vil uttale den siste dommen i saken 21. desember.

Den sentrale navn som er involvert i svindelen har tidligere union minister for telekom En Raja og DMK MP Kanimozhi. Den andre tiltalte i saken har tidligere telekom-sekretær Siddharth Behura, tidligere privat sekretær for Raja, arrangører av Swan Telecom, administrerende direktør i Unitech Wireless (Tamil Nadu) Ltd, tre ledere av Tillit Anil Dhirubhai Ambani Grupper, så vel som Kalaignar TV er styremedlemmer.

“Jeg er ikke en dommer, jeg er en lovlydig borger, møtte jeg prøving og har tro på rettsvesenet,” ANI siterte En Raja som å si etter å ha forlatt Patiala House Court.

Spesielle Dommer OP Saini har fått høre de tre sakene som er relatert til svindel siden April 2011. November 7, retten måtte utsatt dato for å fikse en dato for uttalelse av dommen for desember 5.

To av de tre sakene har blitt arkivert av Central Bureau of Investigation (CBI), og den tredje ved Håndhevelse Direktoratet (ED).

Svindel knyttet til innvilgelse av 2G spektrum lisens bevilgninger i 2007-08 som forårsaket, ifølge en rapport fra the Comptroller and Auditor General of India, tap av Rs. 1.76 lakh crore til the Exchequer.

Lisensene ble forkastet av Høyesterett i 2012. Til nå, 154 vitner har spilt inn sine uttalelser som inkluderer Anil Ambani, Tina Ambani, corporate lobbyist Niira Radia og mange flere. Uttalelser fra vitner samle over 4,400 sider.

I en annen sak anlagt av CBI, partene blir prøvd er arrangører av Loop Telecom Kiran Khaitan, mann IP Khaitan, Ravi og Anshuman Ruia–arrangører av Essar Gruppe, Essar Gruppe Direktør Vikash Saraf, Loop Mobile India Ltd, Loop Telecom Ltd, Essar Tele Holding Ltd og andre.

19 mennesker belastet av ED inkluderer Raja, Kanimozhi, Shahid Balwa, Vinod Goenka, Asif Balwa, Rajiv Aggarwal, Karim Morani og Sharad Kumar. Saken er koblet til en påstått hvitvasking av penger drift i tilknytning til 2G-svindelen. ED er chargesheet også inneholder navnet på Dayalu Ammal, kona til M Karunanidhi for hvitvasking av penger og motta kickbacks.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd