Dhaurahra: Lokale kroppen valget vinner tilhengere bestilt for oppvigleri

0
79

FIR har blitt sendt på en klage fra son av BJP kandidat Sushma Devi.

Relaterte Nyheter

  • BJP MP Vinay Katiyar sier Delhi er Jama Masjid var ‘Jamuna Devi-tempelet’

  • Maharashtra: Shiv Sena hjørner alliert BJP på gården lån waiver

  • Uttar Pradesh: Søker tilbakeføring i formue, Kongressen ser på påmelding fagfolk

Tilhengere av Sana Khan, den nyvalgte nagar panchayat leder av Dhaurahra byen, har blitt booket på oppvigleri kostnad for angivelig å heve “Pakistan Zindabad” slagord under en prosesjon etter Uttar Pradesh civic avstemning resultater ble erklært 1. desember. Sana Khan omstridte valget på en Kongress som symbol og FIR har blitt sendt på en klage fra son av BJP kandidat Sushma Devi.

Politiet mistenker ektheten av en video av prosesjonen, som har sirkulert på sosiale medier, som ingen i prosesjon er sett å øke slagord og stemmen ser ut til å komme fra bak person skyting video. Sana Khan mann Afzal Ahmed Khan har benektet påstandene, og sa BJP kandidat, som tapte med en margin på 1,261 stemmer, fikk sine tilhengere innrammet på falske anklager. Alle personer som er navngitt i saken tilhører Dhaurahra byen.

Politiet klagen 2. desember på Dhaurahra politistasjon ved Sushma Devi ‘ s sønn Vikas Shukla navn 11 tiltalte, i tillegg til å nevne flere uidentifiserte tilhengere av Sana Khan. Shukla påstått at etter Sana Khan ble erklært vinner 1. desember, og han og hans tilhengere kom hjem fra Dhaurahra tehsil, der stemmene ble talt opp.

“Etter at resultatet ble erklært, Sana Khan-tilhengere tok seg en prosesjon i byen hvor de hevet slagordet “Pakistan Zindabad’. En av mine støttespillere informert meg om det. Jeg løp til stedet og hørt folk å heve slagordet “Pakistan Zindabad’. Lokale kremmere og jeg protesterte på det,” Vikas fortalte Indian Express.

Han la til, “Tilhengere av Sana Khan kastet stein på oss når vi protesterte. Som folk i området begynte å samle det, tilhengere av Sana Khan rømte.” Han hevdet at det ikke politimann var til stede på stedet. “En dag senere, når videoen gikk viral, jeg henvendte seg til klagen,” Vikas sa.

De tiltalte har bestilt under Indian Straffeloven § § 147 (opprør), 336 (Act fare for liv eller personlig sikkerhet av andre), 298 (Ytre, ord, osv., med bevisst hensikt å såre religiøse følelser for en person), 124 (Oppvigleri) og Information Technology Handle.

Sana er mann Afzal innrømmet at 11 navngitte personene i FIR er deres støttespillere, men sa: “De har alle vært innrammet i en falsk sak ved Sushma Devi som tapte valget. Etter at resultatene ble erklært, våre supportere var på vei hjem da Sushma Devi ‘ s støttespillere sammen med dem ved et veikryss og oppvokst anti-nasjonale slagord. Videoen er skutt av en tilhenger av Sushma Devi.” Han sa også at ingen fra hans familie var til stede der.

Sirkel Offiser, Dhaurahra området, Nishthha Upadhyay sa: “Politiet har fått en video fra en lokal journalist, og det ville bli sendt til rettsmedisinsk undersøkelse. I videoen, noen som ikke sees, høres heve slagordet “Pakistan Zindabad” og også “Pakistan Murdabad’. Stemmen til sloganeering av bare en mann som kommer fra bak den person som er skyting video av prosesjonen.”

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App