Cycloon Ockhi ravage aanricht in het zuiden van India, 39 doden; politieke rally ‘ s geannuleerd poll-gebonden Gujarat

0
91

De vissers keren terug naar hun basis in Worli Koliwada maandag. Nirmal Harindran

Gerelateerd Nieuws

  • Gujarat verkiezingen: de award voor grove opmerkingen en misbruik gaat naar…

  • Gujarat verkiezingen: PM Modi het niet in de praktijk brengt wat hij predikt over corruptie, zegt president manmohan Singh

  • Gujarat polls: Vadodara verkiezing officer voor het verzenden van bericht naar Dabhoi BJP kandidaat voor het aanblazen van gemeenschappelijke brand

Zelfs als de verkiezingen warmte verspreidt zich in Gujarat, grote politieke rally ‘ s in de staat werden geannuleerd na de cycloon Ockhi dichter bij de poll-staat gebonden na het activeren van regens in Mumbai en een ravage aan te richten in Kerala, Tamil Nadu en Lakshadweep. “Nu, 10 mensen verloren hun leven in Tamil Nadu en 29 anderen in Kerala. Hoewel het exacte aantal vermiste personen niet bekend waren, volgens de beschikbare informatie, de verblijfplaats van 74 vissers in Tamil Nadu en 93 vissers in Kerala is nog niet bekend,” Joint Secretary in het huis ministerie Sanjeev Kumar Jindal vertelde verslaggevers.

In Gujarat, de verwachte landingsplaats was waarschijnlijk in de buurt van Surat, als hoogste politieke leiders werden gedwongen om te annuleren hun rally ‘ s. Gujarat ervaren sommige douches, zelfs als de India Meteorological Department (IMD) zei dat de cycloon verwacht te verzwakken verder. “Het is zeer waarschijnlijk te blijven bewegen in de noord-naar het noordwesten, verzwakken geleidelijk en cross zuid-Gujarat en aangrenzende Maharashtra kusten in de buurt van Surat als een diepe depressie door de nacht van 5 December” het ministerie zei in zijn laatste bulletin.

De natuurrampen veroorzaakten geen schade aan het leven en eigendom, terwijl het voorbij de kust van Mumbai. Volgens rapporten, de cyclone storm geactiveerd hagelbui in sommige delen van de Mumbai-Pune Expressway.

POLITIEKE BIJEENKOMSTEN, DIE WERD GEANNULEERD

Rahul Gandhi ‘ s helikopter werd afgeleid door het slechte weer, terwijl hij op weg was naar Ajnar in Kutch wijk. Hij was gepland om vier rally ‘ s in Gujarat op dinsdag. Echter, behalve voor de in Anjar, de rest in Morbi, Dhrangadhra en Surendranagar werden afgelast vanwege de op handen zijnde de aanlanding van de cycloon Ockhi.

Premier Narendra Modi ‘ s Surat rally, gepland voor morgen, is geannuleerd in de nasleep van de cycloon storm. Als Gujarat bleef op zijn hoede, Prime Minister Narendra Modi beroep op de BJP werknemers om hen de helpende hand die waarschijnlijk zou zijn geraakt door de orkaan, die naar verwachting een landingsplaats rond middernacht op de staat van de zuidelijke kust van Surat.

Met #CycloneOckhi verwacht om een landingsplaats in Gujarat, ik doe een beroep op @BJP4Gujarat Karyakartas om zich te concentreren op het helpen van mensen in het hele land. Onze Karyakartas moet zich toewijden aan het verstrekken van alle mogelijke hulp en staan schouder aan schouder met collega-burgers.

De cycloon gedwongen annulering van de BJP chief Amit Shah poll rally ‘ s gepland op dinsdag in Rajula stad van Amreli en Mahuva en Shihor van Bhavnagar wijk. BJP MP Manoj Tiwari ‘ s roadshow in Bapunagar gebied van Ahmedabad was ook wel af te wijten aan het licht douches sinds het begin van de ochtend.Bijeenkomsten en persconferenties van Rajasthan Chief Minister Vasundhara Raje en Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath in Surat werden genoemd off op dinsdag door de partij die het hoge commando.

Voormalige Congres krachtpatser Shankersinh Vaghela, die dreef zijn ‘Jan Vikalp’ voor, werd ook gedwongen om af te zien van zijn roadshows en bijeenkomsten die worden gehouden in Junagadh, en Mahuva en Palitana steden van Saurashtra, een leider van zijn outfit werd geciteerd zoals zeggend door PTI.

WANNEER STORM NAM EEN POLITIEKE DRAAI

Op dinsdag, de cyclonale storm nam een politieke draai na Patidar leider Hardik Patel besprongen op de mogelijkheid tot het nemen van een geestige kritiek op de regerende BJP regering en Premier Narendra Modi. “De cycloon Ockhi wordt verwacht om de aanlanding in Gujarat. Al ga je naar de veilige plaatsen, geen beroep doen op de administratie zoals ze zijn druk met de ‘Saheb’,” Patel schreef op Twitter.

REDDEN VAN DRENKELINGEN

In totaal 556 vissers gered en voor zover de regeringen van de lidstaten zijn te verifiëren met de getroffen dorpen te vinden van het exacte aantal ontbrekende vissers, APK gemeld.

In totaal 809 vissers met hun boten uit Tamil Nadu en Kerala werden weggevaagd en bereikt Maharashtra kust, waar ze werden voorzien van voedsel en onderdak. 33 toeristen, zowel binnenlandse als buitenlandse, waren veilig in Lakshadweep, 250 vissers bereikt veilig de eilanden van de hoge zeeën na te zijn getroffen door de cycloon.

Ondertussen, de National Disaster Management Authority (NDMA) heeft gevraagd vissers in zowel oost-als westkust niet te wagen in de zee voor de volgende drie dagen van zware regenval is te verwachten in veel gebieden als gevolg van de cycloon Ockhi.

Mensen vragen niet om paniek te zaaien in geval van een orkaan waarschuwing, de NDMA zei in een advies dat de vissers langs en uit Andhra Pradesh en Tamil Nadu kusten moet het niet wagen in de zee vanaf 6 December tot en met 8, terwijl de vissers langs en uit de Andaman en Nicobar Eilanden worden geadviseerd niet te wagen in zee tot morgen.

De vissers wonen aan en uit Zuid-Gujarat en Noord Maharashtra kusten hebben het advies gekregen niet te wagen in de zee tot morgen ochtend, persbureau PTI gemeld.

De zware cycloon storm Ockhi zal gaan over oost-en centraal-arabische Arabische zee en verder noord-northeastwards met een snelheid van 21 km / h reis en leg gecentreerd over oost-en centraal-arabische Arabische zee op de breedtegraad van 17,5 ° N en Lengtegraad 70.4 º E, op ongeveer 480 kilometer ten zuidwesten van Surat en 300 kilometer ten zuidwesten van Mumbai.

De NDMA zei lichte tot matige neerslag is verwacht, in de meeste plaatsen in Maharashtra met geïsoleerde zware regenval waarschijnlijk ook over noord Konkan, Palghar, Thane, Raigarh, Greater Mumbai, Dhule, Nandurbar, Nashik, Jalgaon, Ahmednagar en Pune wijken.

Minister van defensie Nirmala Sitharaman ook geïnformeerd over de redding van de maatregelen die worden genomen door de krachten om de vermiste vissers. “Elke poging wordt gemaakt door de kustwacht, de Indiase Marine En de Indiase luchtmacht om de vermiste vissers en om ze terug te brengen naar de veiligheid. Ik heb onder vermelding van de nummers die mij geschonken is, door de staat govt,” ze werd geciteerd zoals zeggend door ANI.

(Met PTI-ingangen)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd