Allahabad High Court orders vrijlating van de veroordeelde die geserveerd 26 jaar van zijn leven term

0
70

Allahabad High Court. (Bestand/Foto)

Top Nieuws

  • China beweert Indiase drone luchtruim geschonden, MoD zegt dat het verloren contact met de grond

  • Puneesh de vader en Shilpa ‘ s moeder op bezoek Bigg Boss 11 huis, bekijk video

  • Salman veegt de Tijger Zinda Hai co-star Katrina de tranen in de zoetste manier op Dans, Kampioenen

Het Allahabad High Court heeft geleid release van een moord veroordeelde die geserveerd 26 jaar van zijn leven in gevangenschap, waarvan 22 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis voor behandeling. De gevangene is nog steeds in behandeling en is in een kritieke toestand. Het uiten van diepe angst over de vertraging in de realisatie van de veroordeelde hoger beroep, het hof, terwijl het handhaven van de overtuiging, beperkt zijn leven een gevangenisstraf tot 20 jaar, die hij al heeft ondergaan.

Het uitspreken van het vonnis op maandag, een bench division, bestaande uit Rechters Mahendra Dayal en Dinesh Kumar Singh afgeschafte het voeren van de verdediging als de regering advocaat in het niet verstrekken van de juiste hulp bij verkoop van de oude beroep.

“Er is vrijwel geen hulp, hetzij van de raadsman die de verdachte of de Staat. Het Hof heeft te helpen zelf in de beslissing over het beroep vrijwel zonder enige hulp,” de Lucknow bank van het hof waargenomen.

De bank waargenomen, “Die alle onderdelen van de justitie levering systeem moet in gedachten houden dat justice delayed is justice denied. De belangrijkste fundamentele recht van leven en vrijheid gegarandeerd door onze Grondwet wordt geweigerd indien een persoon in de gevangenis zonder finaliteit verbonden aan de zin.”

De sessies rechter in Sultanpur had veroordeeld Nageshwar Singh op augustus 24, 1982, voor het vermoorden van zijn vijf-jaar-oude neef op 19 December 1981, als de overledene vader Bindeshwari Singh was niet klaar kwam uit op een compromis in een civiel geschil met twee dorpelingen van wie de verdachte was de ondersteuning.

Terwijl Nageshwar schuldig grond van artikel 302 (moord) van IPC, de sessies rechter kreeg hij een levenslange gevangenisstraf.

Nageshwar beroep ingesteld bij de high court tegen de beslissing van de sessies rechter en op 3 September 1982, de hoge hof toegelaten de oproep voor de laatste hoorzitting en het ook toegestaan zijn borgtocht pleidooi.

Maar Nageshwar kon niet bestand zekerheden en bail bond voor 11 jaar en toen hij 11 jaar lang ingediend hetzelfde, zelfs toen was hij niet vrijgelaten uit de gevangenis voor de redenen niet te ontcijferen van een grammofoonplaat.

De appellant last van psychische problemen en vandaar werd verzonden van het Centrum van de Gevangenis, Naini, Allahabad, een psychiatrisch Ziekenhuis, Varanasi op 24 februari 1986.

Ironisch genoeg, het appellant op borgtocht is vrijgelaten, alleen op 9 Maart 2007, ondanks de borgtocht bestelling van 3 September 1982.

In de high court, als zijn advocaat niet te redetwisten over zijn beroep, ten slotte, de bank uitgegeven niet-bailable garantie (NBW) tegen hem op 2 December 2015, waarna de politie hem arresteerde op 15 februari 2016, en zet hem in Sultanpur wijk gevangenis.

Later appellant was weer verzonden naar een psychiatrisch ziekenhuis in Varanasi op 15 Maart 2017, waar hij zich in een kritieke toestand.

In het licht van zijn ernstige aandoening, dat de inspecteur van het Sultanpur wijk gevangenis schreef aan zijn twee zonen op 18 Mei 2017, met verzoek om te komen naar het ziekenhuis om te kijken na hun zieke vader om bijstand te verlenen in de administratie van de behandeling.

Gezien de gehele omstandigheden, de bank nam sterk af van de unprofessionalism van de verdediging als de regering advocaat voor het onnodig vertragen van de afvoer van het beroep en de verwaterde het bedrag van de straf van levenslange opsluiting beperken van het alleen zijn 26 jaar al ondergaan.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App