Twee jaar op, DU V-C heeft nog steeds geen officiële plaatsvervanger

0
60

Als van nu, de universiteit is benoemd tot interim-pro-V-C en proctor. EXPRESS FOTO DOOR PRAVEEN KHANNA

Gerelateerd Nieuws

  • Universiteit van Delhi te starten PG Diploma in cyber security en recht

  • SOL studenten niet gebruiken Universiteit van Delhi centrale bibliotheek, leest merk

  • Dyal Singh College: Onderwijskundigen verzetten tegen een besluit tot het wijzigen van naam Vande Mataram Mahavidyalaya

Universiteit van Delhi Vice-Kanselier Yogesh Tyagi, die twee jaar van zijn ambtstermijn in Maart 2018, is nog tot benoeming van een full-time pro vice-kanselier en een surveillant. De pro-V-C voert de functies van vice-kanselier wanneer de laatste is op verlof.

Volgens de universiteit statuten, de termijn van de pro-V-C parallel loopt aan die van de V-C. De V-C van een universiteit is aangesteld voor een periode van vijf jaar. Als van nu, de universiteit is benoemd tot interim-pro-V-C en proctor.
Het spreken van De Indian Express, Tyagi zei: “Er zijn een paar afspraken die ik niet kan praten over nu. Deze zal later worden besproken.”

Regel 11 (H) (1) (2) van de Universiteit van Delhi statuten luidt: “De pro-rector — indien de Uitvoerende Raad besluit dat er één wordt benoemd door het bestuur op de voordracht van de vice-kanselier, en onder de voorwaarden die kunnen worden vastgelegd in de Verordeningen. De ambtstermijn van de pro-vice-kanselier zal gewoonlijk worden coterminous met het kantoor van de V-C… de pro-vice-kanselier zal blijven in functie totdat zijn opvolger is benoemd.”

Echter, een bestelling doorgegeven op 1 juni 2016, verklaarde: “Directeur, zuid-campus, J P Khurana eruit zal zien na het werk van pro-V-C als een voorlopige regeling tot nader order”. Een lid van de uitvoerende raad, J L Gupta, zei dat hij had geschreven aan de V-C op de afspraak in April en opgewekt had het weer tijdens de vergadering in juli. “Ik had vraagtekens bij de V-C op hoe de acties van de universiteit niet in strijd zijn met de statuten betreft. De V-C was afwijzend,” Gupta wordt beweerd.

Leraren zeiden echter dit is niet de eerste keer dat de universiteit is zonder full-time pro-V-C. De proctor, ondertussen, is belast met de discipline aan de universiteit. Op dit moment, Professor Neeta Sehgal is de interim-proctor.

Statuut 12 (B) stelt: “De procureur wordt benoemd door het bestuur op de voordracht van de vice-kanselier en oefent deze bevoegdheden en het verrichten van taken met betrekking tot de handhaving van de tucht onder de studenten die kan worden toegewezen aan hem door de vice-kanselier. De surveillant worden voor een termijn van twee jaar.”

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App