Tåke-hit Delhi flyplass får hjelp fra Pune forskere

0
97

Modellen er utviklet av IITM bidrar til å forutsi synlighet 12-24 timer på forhånd. (Arkiv)

Relaterte Nyheter

  • 55 mer innvandring tellere på Delhi IGI airport i januar

  • Etter klager av kaos MHA sier 55 mer innvandring tellere på IGI airport av januar 2018

  • Delhi: Et system for å returnere skuffer som kan gjøre T3 security sjekk jevnere

Som Delhi airport bukseseler for annen sesong av tåke, det har begynt å få hjelp fra forskere ved Pune-baserte Indian Institute of Tropisk Meteorologi (IITM) å forutsi synlighet nivåer minst en dag i forveien.

Flyplassen har for tiden forhånd synlighet informasjon på rundt fire-fem timer. En ny prognose modell utviklet av IITM forskere i de siste par årene har gjort det mulig for forskere å forutsi synlighet nivåer mellom 12-24 timer på forhånd.

IITM begynte å dele denne informasjonen med Delhi flyplass, på en eksperimentell basis, 30. November. Sachin Ghude, en av forskerne på Vinteren Tåke Eksperiment (WIFEX) prosjekt som har utviklet den nye prognosen modell, sa at det så langt, spådommer har matchet med observerte data. Sikten har ikke gått under 400-500 meter i de siste dagene.

En værmelder i Delhi airport sa at de er i ferd med å “vurdere IITM er forbedret modell” av tåke prognoser. Han sa en stor tåke hendelsen på flyplassen er usannsynlig før 10. desember. I kjølvannet av store forstyrrelser i flytider forårsaket av tåke i de siste årene har forskere arbeider med å utvikle en pålitelig tåke prognoser teknologi.

Siste år, de hadde konsentrert seg om å studere vitenskapen bak tåke dannelse. Ved hjelp av denne kunnskapen, i år har de utviklet en ny, forbedret prognose-modellen, som kan forutsi tåke og den resulterende synlighet nivåer en dag i forveien. Resultatene av studien ble nylig publisert i det Aktuelle Science journal. “Målet til slutt er å forbedre evne i tåke prediksjon. Omfattende sett av omfattende bakken-basert instrumentering, inkludert fjernmåling plattformer, ble utplassert på IGIA, New Delhi for å måle micrometeorological forhold, stråling, tåke dråpestørrelse og aerosol microphysics, aerosol optiske egenskaper, og aerosol og tåke vann kjemi for å beskrive den komplette miljømessige forhold som tåke utvikler,” Ghude sa.

Disse målingene har hjulpet forskere forstå noen viktige spørsmål på tåke dannelse og spredning. Når assimilert inn i modellene, det vil ytterligere bidra til å bedre prediksjon ferdigheter, Ghude sa. WIFEX ble gjennomført på en pilot modus på IGIA, og vil bli gjentatt i løpet av de neste tre til fire vinteren. Denne informasjonen vil føre til en bedre forståelse av tåke livssyklus og bidra til å utvikle en egnet prognoser system for flyplasser, forskere sa.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App