NGT om op de bouw verbod in Shimla heeft de autoriteiten in een dilemma

0
63

De NGT had waargenomen dat de constructies in Shimla moest worden gestopt, omdat het had overschreden, wordt de draagkracht van de stad, die valt in de seismische zone. (Express foto)

Gerelateerd Nieuws

  • Delhi luchtverontreiniging: NGT slams govt voor het toestaan van Feroz Shah Kotla Test

  • Het kappen van bomen in Dwarka: NGT problemen kennisgeving Centrum van Delhi overheid

  • Komen met werkbare oplossing om te stoppen gewas branden: Nationale Groene Tribunaal

De eerste vergadering van een comité setup diagram een stappenplan voor de handhaving van het Nationale Groene Tribunaal om de order met betrekking tot een bouw-verbod in Shimla groene gordel en de kerngebieden niet tot een consensus op maandag. Het panel houdt een vergadering op dinsdag af te ronden op een ontwerp-document stelt de wettelijke en bestuursrechtelijke route kaart in het kielzog van de NGT de orders, die stelt ook voor een flinke boete voor overtredingen in de hoofdstad van Himachal Pradesh.

De commissie werd ingesteld na staat chef-secretaris V C Pharka overleg gevoerd met de top van de ambtenaren, met inbegrip van de aanvullende chef-secretaris (stedelijke ontwikkeling) en directeur-secretaris (milieu) Tarun Kapoor om te discussiëren over de strategie voor de handhaving van het verbod en regulering toekomstige constructies in ‘ non-core areas.

Opdrachtgever secretaris (wet) Baldev Singh, die de voorzitter van de vergadering, vroeg de administratieve diensten, met inbegrip van de ruimtelijke Ordening (TCP) en het Shimla Municipal Corporation (MC) om uit te komen met voorstellen om tegen de kinderziektes die de overheid kan krijgen in de handhaving van de NGT bestellingen.

De overheid insiders zei dat de ambtenaren waren van mening dat sommige van de verboden en nieuwe regelgeving opgelegd door de NGT liep bijna in tegenspraak is met TCP Handelen. De directe gevolgen van het verbod op de voorgenomen ‘Smart City’ – project voor Shimla, die wordt gezien als een middel om het transformeren van de stad van de toekomst in termen van maatschappelijke voorzieningen, verkeer en mobiliteit, riolering, watervoorziening en het beheer van vaste afvalstoffen.

“Buiten beschouwing laten van de invloed op het Smart City project. Er worden geen nieuwe constructies in de non-core gebieden of plaatsen over de hele wereld – die niet vallen in de groene gordel. De departementen van de overheid niet in staat zal zijn om een nieuw project in de stad en haar periferie van de stad,” zei een hoge ambtenaar.

De groene hof heeft bevolen dat de toekomstige constructies in de non-core ‘ – gebieden en de gebieden buiten de groene gordel zal niet meer dan twee verdiepingen en een zolder. De TCP-Act, echter, heeft verschillende bepalingen. Nu, de vraag is, of het volgen van de TCP-wet – een wet die niet is nietig verklaard, of NGT orders?

“Het is een groot dilemma. Verder, de NGT heeft twee toezichthoudende en regelgevende instanties om toezicht te houden op de constructies. De TCP-Wet en het Municipal Corporation Act heeft geen dergelijke ingebouwde regulerende mechanisme,” zei een ambtenaar van Shimla municipal corporation.

De ambtenaren zeiden hoewel het comité dat is ingesteld door de chef-secretaris was vrij een gesprek aan te nemen of te zoeken naar een review van de NGT bestelling of de uitvoering van de beslissing, een definitief besluit zou worden genomen na de vorming van de nieuwe regering. Eerder, alle verkozen raadsleden van de BJP, het Congres en het Links hadden een resolutie aangenomen, waarin de regering om een review petitie tegen de NGT bestellingen. Shimla-gebaseerd Nagrik Sabha — een links-back lichaam zich ook bedreigd voor de lancering van een roerwerk.

De NGT, in haar 145-pagina te ondergaan op een verzoekschrift dat was ingediend door de Yogendra Mohan Sengupta, een burger, hadden gezien dat bouwwerken in Shimla moest worden gestopt, omdat het had overschreden, wordt de draagkracht van de stad, die valt in de seismische zone. Instelling uit 29-richtlijnen, de NGT zei ongeoorloofde constructies, waarvoor geen plannen werden ingediend voor goedkeuring of NOC verleend, vallen in de gebieden die buiten de kern-en bosgebied mag niet worden geregulariseerd of verergerd.

Echter, waar de plannen zijn ingediend en de bouwwerkzaamheden zijn voltooid voorafgaand aan het vonnis, een milieu-compensatie (Rs 5.000, – per vierkante meter in het geval van exclusieve self-bezet woningbouw en Rs. 10.000, – per vierkante meter voor commerciële of residentiële-cum-commerciële gebouwen) zou moeten worden betaald, de NGT uitgesloten.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd