Centrum gaat de kennisgeving, kunt NGT één-lid banken

0
67

De Nationale Groene Tribunaal. (Express Foto)

Top Nieuws

  • Donald Trump erkent Israël Jeruzalem als de hoofdstad van Netanyahu noemt het ‘historisch monument’

  • Salman Khan veegt de Tijger Zinda Hai co-acteur Katrina Kaif de tranen in de zoetste manier op Dans, Kampioenen

  • Eenvoudig gezegd: Wat ONS erkenning van Jeruzalem als Israël ‘ s hoofdstad betekent

Zelfs als de Nationale Groene Tribunaal is bezaaid met vacatures van over de banken, het Centrum is geslaagd een melding zodat de NGT voorzitter “vormen een single-lid bankje” in “uitzonderlijke omstandigheden.”

Het Ministerie van Milieu en Bossen op 1 December gewijzigd de Nationale Groene Tribunaal (Werkwijzen en Procedure) Rules, 2011. Volgens de eerdere regels, het bankje bestond uit “twee of meer leden” met ten minste één lid gerechtelijke en een andere deskundige. Echter, de gewijzigde regel is opgenomen een aanvullende bepaling die zei: “op Voorwaarde dat in uitzonderlijke gevallen kan de voorzitter, vormen mogelijk een één-lid van de bank.” De kennisgeving bevat geen definitie van de “uitzonderlijke omstandigheden”.

Op dit moment is de regionale banken in Chennai en Kolkata zijn zowel de werking met een gerechtelijke lid van elk, en de deskundige leden zijn gepensioneerd. De expert lid in de belangrijkste bank in Delhi wordt verwacht met pensioen te gaan later deze week.

De NGT bar association president, Pinaki Misra, genaamd the move “zeer lui governance”.

“In plaats van de overheid nemen de tijd te vullen vacatures, is het nu een poging aan het verminderen van de bank over een single-lid,” zei hij tegen De Indian Express. “Dit is misschien niet het water vasthouden als een kennisgeving van niet wijziging van de principaal te Handelen,” zei hij.

Senior advocaat-Ritwick Dutta zei de essentie van de NGT is een bank waarvan zowel de “technische en rechterlijke leden”. “Vaak milieu-problemen hebben een zeer sterke wetenschappelijke component, waarvoor de deskundige leden zijn belangrijk. Anders, zal het tribunal functie niet anders van een hoge rechter,” zei hij. “Vacatures ook van invloed zijn op de institutionele geheugen die belangrijk zijn om de continuïteit in het horen van de gevallen.”

Eerder dit jaar, het Centrum aangepast aan de normen voor de benoeming en de selectie van de voorzitters van de diverse rechtbanken, met inbegrip van de NGT.

Hoewel de NGT Act, 2010, het verplicht voor de NGT voorzitter te worden van een zittende rechter van het Supreme Court of Chief Justice van het High Court, de regels in plaats daarvan, zei dat zelfs een gerechtelijke lid of expert lid voor een periode van drie jaar in aanmerking voor een voorzitter van de NGT.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App