Babri riving 25 år senere: Saker før Lucknow benken i Allahabad High Court

0
76

Uma Bharti og Murli Manohar Joshi er blant de tiltalte. (Arkiv)

Relaterte Nyheter

  • Babri sak: PM Modi hails Sunni Wakf Styret for disassociating seg fra Kapil Sibal dir.

  • Babri Masjid riving sak: Fra 1528 til 2017 – En tidslinje

  • Mumbai opptøyer 1992: Srikrishna-Kommisjonens rapport og tiltak

Starter 1950, fem tittelen passer ble arkivert før den Sivile Dommer, Faizabad. En ble avvist som trukket, og på januar 6, 1964, det Sivile Dommer, Faizabad, konsolidert fire andre, med Vanlig Farge Nr 12 i 1961 som den ledende tilfelle, etter at alle parter enige om. I 1987, Delstaten Uttar Pradesh søkt overføring av de fire tittelen passer til Allahabad High Court. På juli 10, 1989, høyesterett trakk tilbake tilfeller til seg selv, til å bli hørt av Full Benk.

1. Opprettet den 16. januar, 1950, ved Ayodhya bosatt Gopal Singh Visharad, som ba om at han få lov til å tilby tilbe på fødestedet til Lord Sri Ram Chandra og søkte et permanent pålegg som forbyr fjerning av idoler fra Janmasthan.

2. Innlevert 4. desember 1950, ved Paramhans Ramchandra Das, leder av Ramjanmabhoomi Nyas. Det ble trukket (avfeid som trukket tilbake) som lindring søkt var lik Farge Nr 1 ovenfor.

3. Arkivert av Nirmohi Akhara gjennom sin Mahant på desember 17, 1959, og ber ham at de var en svært gammel sekt av “Ramanand Bairagis” kalt “Nirmohis”, og at Ram Janmabhoomi tilhørte dem.

Les også | Babri riving 25 år senere: Hvordan High Court så svar i split dommen

4. Arkivert av Sunni-Central Board of Waqfs, Uttar Pradesh, og ni Muslimske innbyggere i Ayodhya i 1961; hevdet at Babri Masjid ble bygget av Mughal keiseren Babur, og Muslimer i kraft av sin lange, eksklusive og kontinuerlig besittelse hadde fått tittelen ved ugunstig besittelse. Klagerne ønsket retten til å erklære den struktur som er en moské; ba om at hvis domstolen følte at levering av besittelse var riktig middel, et dekret for å levere det til dem ved å fjerne idoler, etc., skal være bestått.

Les også | Med tittelen? Ayodhya tilbake til SC i dag

5. Innstiftet av “Bhagwan Sri Ram Virajman (Ramlalla) Ram Janmabhoomi, Ayodhya”, gjennom Allahabad bosatt Deoki Nandan Agarwala, senior talsmann og en pensjonert dommer i høyesterett. Begjæringen er forelagt 1928-utgaven av Journal of H R Nevill, Distriktet Gazetteer av Faizabad, å hevde at Babur hadde ødelagt Janmasthan tempel i 1528 og bygget en moské i dens sted. Materialer av den gamle strukturen ble i stor grad brukt; mange kolonner laget av nær-kornet svart stein, lokalt kjent som kasauti, var i god form. Også, det, sa en omstridt struktur som dette kan ikke være en moské selv under Muslimsk lov.

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App