NIA-UP Politie team onder vuur in Ghaziabad, een agent gewond

0
76

Op Nahali dorp in Pilakhuwa Dehat. (Express Foto ‘ s van Gajendra Yadav)

Gerelateerd Nieuws

  • NIA arrestaties armen leverancier in Punjab RSS-leider doden

  • RSS-leider moord: Sommigen zeggen dat ze niet botsen, anderen verwijzen naar ‘buitenstaanders’

  • RSS-leider moord: Drie gehouden, ‘prime beschuldigd’ geïdentificeerd

Een gezamenlijk team van de Nationale opsporings-Agentschap (NIA) en de Uttar Pradesh Politie, het uitvoeren van zoekopdrachten in Ghaziabad dorp in verband met het doden van een RSS-leider in Punjab, werd beschoten en met stenen bekogeld door een meute. Het bureau zei dat een Politie agent liep een kogel letsel in de bakken.

“Tijdens het onderzoek naar de moord van RSS-leider Ravinder Gosain in Ludhiana, de namen van bepaalde verdachten had bedacht dat het aanzien van de levering van wapens aan de verdachte in Punjab. De NIA team, met de hulp van de Politie, voert een zoekopdracht uit te vatten van de verdachte, Malook, in Nahali dorp in Pilakhuwa Dehat op zondag ochtend,” een NIA-woordvoerder gezegd.

Tijdens de raid, een grote menigte van mannen en vrouwen probeerde te belemmeren van de politie en NIA team en sommige mensen opende het vuur op hen, die resulteren in letsel naar Uttar Pradesh Politie agent Tahjib Khan, naast schade aan officiële voertuigen, de woordvoerder gezegd. Het vuren werd naar verluidt gevolgd door stenen bekogelen en de mob ook opgevoerd meerdere blokkades weg te belemmeren, de ambtenaren in de uitoefening van hun taken.

In de zelfverdediging, de UP Politie en NIA personeel ook ontslagen in de lucht, de woordvoerder zei, toevoegend dat de twee verdachten worden momenteel ondervraagd over hun vermeende betrokkenheid bij de zaak. De inspanningen zijn op zoek Malook, die in verband met de levering van wapens en munitie is gebruikt bij de moord in Punjab, de woordvoerder toegevoegd.

Op 30 November, de NIA geregistreerd die de zaak aan de sonde het doden van Gosain onder de diverse onderdelen van de IPC en de illegale Activiteiten (Preventie) Handelen. Gosain, de ‘Mukhya Shikshak’ van de Mohan shakha van de RSS, werd doodgeschoten buiten zijn woonplaats in Ludhiana is Gagandeep Kolonie op de ochtend van 17 oktober door twee onbekende aanvallers te rijden op een motor. De Punjab Politie, die eerder werd het aftasten van de zaak, arresteerde twee mensen — Ramandeep Singh en Hardeep Singh — een paar dagen na het incident.

“Het heeft ook aan het licht komen dat een samenzwering te destabiliseren Punjab is uitgebroed door de Sikh-extremistische elementen en anderen die zich in verschillende delen van de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan,” de NIA woordvoerder gezegd had. Hij voegde toe dat het onderzoek tot dusver heeft geopenbaard kanaliseren van middelen uit het buitenland voor de uitvoering van deze incidenten. De samenzwering ook een element van ideologische hersenspoeling en het aanzetten van de verdachte op religieuze gronden door hun mentoren geregeld in het buitenland.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App