Hadiya sak: CPI(M)’s Brinda Karat angrep NIA

0
68

CPI(M) leder Brinda Karat var kritisk til den sentrale byråets rolle i sondering slike ekteskap, referert til som “elsker jehad” av Hindutva styrker.(Express-fil bildet)

Top News

  • Ayodhya dommen LIVE OPPDATERINGER: SC adjourns høring i Ram Mandir-saken til februar 8

  • Arjun Reddy stjerners Vijay Deverakonda takk Karnataka for Rajinikanth, Aishwarya Rai og Anushka Shetty

  • Veteran skuespiller Shashi Kapoor dør på 79

CPI(M) leder Brinda Karat har anklaget den Nasjonale Investigation Agency (NIA) til å være med ut på “fisketur” i Kerala og avhør par i inter-kasten eller inter-samfunnet ekteskap. Partiet er medlem av politbyrået sa i stedet for å feire inter-kasten og inter-samfunnet ekteskap som “symboler i India er åpne og liberale tilnærming”, var det en kampanje mot dem.

“NIA er på en fisketur har allerede avhørt 89 slike par i Kerala,” Karat sa i siste utgave av partiet organ ‘Folk ‘ Demokrati’, mens du henviser til Hadiya tilfelle.

Hun var kritisk til den sentrale byråets rolle i sondering slike ekteskap, referert til som “elsker jehad” av Hindutva styrker.

“Et byrå som proklamerte mandat er å etterforske lovbrudd knyttet til terrorisme har nå utvidet sitt mandat ved bestilling av Høyesterett til å grave såkalte konspirasjoner av Muslimske menn som lokker til Hindu-kvinner i ekteskap og tvang konvertere dem med sikte på å bli den Islamske Staten,” sa hun i artikkelen.

Den underliggende antakelsen om, sa hun, var at Hindu-kvinner som giftet seg med Muslimer hadde “ingen sinn av sine egne”.

“Hennes (Hadiya er tilfellet avslører hvor dypt dagens klima opprettet av sekteriske ideologier basert på en smal lesing av religiøse identitet har skjøvet tilbake kvinners rettigheter til autonomi som likeverdige borgere. Fra regjeringen til domstolene, til styrking av konservative og regressiv tenkning og praksis, det er alle der ute i Hadiya er tilfelle,” Karat skrev.

Hun har også hyllet Hadiya er et klart å stå i retten.

“Det var mot hennes overbevisning som skilte seg ut. Hun ønsket å bli behandlet som et menneske. Hun ønsket at hennes tro til å bli respektert. Hun ønsket å studere. Hun ønsket å være sammen med sin mann. Og, viktigst av alt, hun ønsket at hennes frihet”, tidligere Medlem av Parlamentet sa.

Karat sa hun verdsatt Høyesterett “for å ikke tillate seg selv å bli omgjort til en khap panchayat” og belastet NIA råd støttes av den juridiske råd til Sentrale myndigheter med å fremstille det som et tilfelle av “indoktrinering og hjernevask i en konspirasjon av “kjærlighet jehad”, som de hevdet gjengitt Hadiya uføre og ugyldiggjort hennes samtykke”.

“NIA ønsket retten til å studere de dokumentene det hevdet at det hadde som bevis før de hørte Hadiya. For en og en halv time, denne unge kvinnen sto i åpne-domstolen høre argumenter om seg selv, mot seg selv og sin valgte partneren. Det var skammelig, ydmykende og satt en uheldig presedens,” sa hun.

Venstre-lederen understreket at Hadiya er tilfelle settes i fokus retten til å utøve og utbre religionen av ens valg under Grunnloven.

Karat uttrykte håp om at apex-domstolen ville “å handle på en måte som styrker kvinners rettigheter uhemmet av subjektive tolkninger av tradisjon og felles fortolkninger av hva som utgjør nasjonale interesser”.

Hadiya hadde sagt i apex-domstolen i forrige uke at hun ønsket å gå med hennes mann, Shafin Jahan.

Den 24-år gamle Kerala kvinne som hadde konvertert til Islam, å endre navnet hennes fra Akhila å Hadiya, og giftet seg med Jahan. Ekteskapet ble utfordret av hennes foreldre i retten.

Jahan flyttet domstolen etter at ekteskapet ble annullert av Kerala high court og mot høy-domstolen er efta-domstolen for å styre NIA å undersøke saken.

Høyesterett i forrige uke tillatt Hadiya, til nå i varetekt av hennes foreldre, til å gjenoppta sine studier på en homoeopathy college i Salem, Tamil Nadu.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App