Bomaanslagen rock bezienswaardigheid Nepal polls

0
77

Een Nepalese vrouw werpt stemmen tijdens de parlementsverkiezingen in Balefi, Sindhupalchowk, 80 kilometer (50 mijl) ten oosten van Kathmandu, Nepal(AP Photo)

Top Nieuws

  • Shashi Kapoor overlijdt op 79

  • Cycloon Ockhi: Maharashtra govt verklaart school vakantie morgen vanwege ‘ernstige weersvoorspellingen’

  • Bigg Boss 11 ontruimd deelnemer Bandgi Kalra op Puneesh Sharma: ik zal doorgaan met mijn relatie met hem na de show

Een ontploffing in de buurt van de locatie van een openbare vergadering worden aangepakt door het Maoïstische chief Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’ zaterdag werd de laatste terroristische incident in Nepal de lopende verkiezingscampagne die is opgeschrikt door meer dan honderd kleine en grote explosies landelijk.

Bommen zijn eerder verdwenen uit de buurt campagne vergaderingen van Minister-president Sher Bahadur Deuba in Dang district van west-Nepal, en dat van K P Oli, de eerste ministeriële kandidaat van de Linkse Alliantie, in de hoofdstad Kathmandu, het verzenden van golven van angst en paniek vegen over het land.

De eerste fase van het pollen op de verkiezing van een federale en zeven provinciale vergaderingen onder de twee jaar oude grondwet vond plaats op 26 November. Een opkomst van 65% werd opgetekend als stemmen voor 37 parlementaire en 74 provinciale wetgever zitplaatsen. De tweede en laatste ronde van de stemming is gepland voor 7 December.

Het nepalese parlement van 275 zetels, 165 die zal worden beslist door directe stemming waarbij de winnaar zal gekozen worden door het ‘first past the post’ – systeem, dat is in de mode in India; de resterende 110 zetels zal worden besloten door een systeem van evenredige vertegenwoordiging. De zeven provinciale wetgever zal samen met 330 leden; elk van deze Huizen hebben een verschillende sterkte.

Een verkiezing ambtenaar van de commissie bereidt zich voor op de wetgevende verkiezingen in Chautara, Sindupalchowk, 80 kilometer (50 mijl) ten oosten van Kathmandu, Nepal(AP Photo)

De kiescommissie heeft zijn bezorgdheid geuit en frustratie over het onvermogen van de regering om het identificeren van de daders van de bomaanslagen, en met de niet verschaffen van zekerheid dat de situatie zou verbeteren. Chief Verkiezing Commissaris Ayodhi Prasad heeft gesproken Premier Deuba, die ook in de leiding van het Huis van de portefeuille, op verschillende gelegenheden. Bijna gelijktijdig met zijn laatste beroep op Deuba op vrijdag, matige intensiteit van de bommen gingen af in de samenstelling van de PM ‘ s eigen huis in Budhaneelkantha op de rand van de hoofdstad, en op twee andere plaatsen. Een politieagent werd gedood bij een van de aanvallen, en een kandidaat van de Nepalese Congres aanhoudende zware blessures. Tientallen mensen zijn gewond geraakt in het hele land.

Thuis Ministerie bronnen zeiden bijna 600 mensen, waaronder twee Indianen, zijn gearresteerd, samen met explosieven. Een totaal van 2200 detonatoren, 600 gelatine sticks, en een aantal snelkookpan bommen en andere explosieven in beslag zijn genomen, de bronnen gezegd.

Een man is afgetekend als hij zijn stem uitbrengt op een stembus tijdens de parlementaire en provinciale verkiezingen in Chautara in Sindhupalchok Wijk op 26 November( foto REUTERS)

Een groot team van internationale waarnemers, waaronder een 123-lid van de Europese delegatie — de grootste ooit om Nepal te bezoeken, samen met diverse nationale netwerken, is het samenstellen van gegevens van vermeende onregelmatigheden, uitgaven buiten de aangegeven plafond en de beslissingen van de overheid die vermeend overtreden van de verkiezing van de gedragscode. “De europese commissie moet ontbinden sommige beslissingen genomen door de regering met betrekking tot de aankondiging van de feestdagen, en op het uitvoeren van ontwikkelings-werkt op bepaalde gebieden,” Neilkanth Uprety, een voormalige Chief Verkiezing Commissaris die is er, in samenwerking met buitenlandse donoren te houden aan de verkiezingen.

Een groep Nepalese Ngo ‘ s die werken op de verkiezingsuitgaven heeft gemeld dat meer dan Rs 5.000 wordt besteed aan elke kiezer, toegevoegd tot een totaal van Rs 15,4 miljoen, door politieke partijen en kandidaten — die werkt om veel meer dan de voorgeschreven uitgaven die het plafond van Rs 25 lakh per kandidaat. De regering heeft onlangs gepromoveerd vier politieverantwoordelijken en overgedragen sommige ambtenaren; de CEC vernietigde de transfers, maar uiteindelijk kon de promoties. De overheid heeft ook verklaard vakantie op Kerst en de verjaardagen van de Profeet Mohammed en de overleden koning Prithvinarayan Shah, de architect en vereniger van de moderne Nepal, met het oog op de Christelijke, Islamitische en nationalistische votebanks.

Dorpelingen wachten in een wachtrij te stemmen in een stembureau tijdens de parlementaire en provinciale verkiezingen in Sindhupalchok District, Nepal op 26 November 2017. Foto REUTERS

Er zijn meerdere wedstrijden voor alle zetels. Voormalige eerste ministers Oli, Dahal, Madhav Nepal en Jhalnath Khanal, alle van de Linkse Alliantie, en Baburam Bhattarai, een onafhankelijke ondersteund door de Nepali Congress, zijn in de strijd, zoals de zittende, Deuba, voorzitter van de Nepalese Congres. De race is strak op de meeste plaatsen, en bijna alle top-leiders — blokkeren Deuba, Dahal en Oli, die vliegen in het rond het land in chartered helikopters, naar verluidt in strijd met het EG-verkiezing van de uitgaven die aan het plafond zijn beperkt tot hun achterban.

De EG heeft gezegd dat het kan duren tot een maand voor alle resultaten, ook op plaatsen, die worden besloten door een systeem van evenredige vertegenwoordiging, om te worden aangekondigd. Het federale parlement is gepland om te voldoen aan de Birendra International Convention Hall, een wereld klasse convention centre gebouwd door de Chinezen in de jaren ‘ 90 op Koning Birendra de aanvraag, is er geen besluit nog een op de zeven provinciale wetgever zal voldoen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd