Van hetzelfde geslacht het huwelijk van bill wist van de Senaat van Australië

0
78

Leden van Sydney gay gemeenschap reageren als ze vieren nadat werd aangekondigd dat de meerderheid van de Australiërs steun hetzelfde geslacht huwelijk in een nationale enquête, die de weg vrijmaakt voor wetgeving van het land van de 26e natie te formaliseren van de vakbonden tegen het einde van het jaar, in een kroeg gelegen op Sydney Oxford street, Australië, 15 November 2017. REUTERS/Steven Saphore

Gerelateerd Nieuws

  • Slechts 25 landen in de wereld hebben gemaakt van hetzelfde geslacht huwelijk, zijn alle ogen nu op Australië

  • Geroerd door het homohuwelijk stemmen, de jeugd van Australië wordt het serieus

  • Australiërs’ ondersteuning van homo-huwelijk, verzwakt in nieuwe peiling

Australië bovenste huis Senaat op woensdag geslaagd is voor een maatregel te legaliseren van homohuwelijk, misschien al volgende week, na de wetgevers ontslagen een conservatieve druk om religieus bezwaarden om diensten te weigeren aan koppels van hetzelfde geslacht.

Australiërs overweldigend onderschreven het legaliseren van homohuwelijk in een post-enquête uitgevoerd door het nationale bureau voor de statistiek en het wetsvoorstel gemakkelijk door de Senaat met 43 stemmen voor en 12.

Conservatieve wetgevers zich ingezet voor een brede bescherming voor religieuze opponenten, onder hen bloemisten, bakkers en muzikanten, om diensten te weigeren aan koppels van hetzelfde geslacht. Maar wijzigingen voor te leggen feestvierders te weigeren of aan de solemnise het homohuwelijk en het toestaan van horeca in tegenstelling tot de vakbonden om dienst te weigeren op de bruiloft recepties, werden verslagen of achtergelaten tijdens de twee dagen van het debat in de senaat, waar het homo-huwelijk supporters in de meerderheid.

“De Australische mensen gestemd op het verminderen van discriminatie, niet uit te breiden en wij, de senaat, hebben gerespecteerd stemming door het verwerpen van wijzigingen die trachtten uit te breiden discriminatie, of ontsporen huwelijk gelijkheid,” Arbeid Senator Penny Wong, die weggestemd alle wijzigingen, vertelde het Parlement.

De rekening gaat naar de tweede kamer volgende week, waar conservatieve wetgevers hoop op een vernieuwde push to add maatregelen tot vrijstelling van de tegenstanders van hetzelfde geslacht het huwelijk van de bestaande wetten tegen discriminatie.

“Ik denk niet dat we deze wijzigingen hebt aangebracht, op een manier die de vooruitgang van de rechten volledig,” zei centrum-rechtse Nationale Partij Senator Matt Canavan.

Minister-president Malcolm Turnbull ‘ s Liberaal-Nationale coalitie regering en de belangrijkste oppositiepartij pvda hebben gezegd dat ze wilde doorgeven van de wet door het parlement door Dec. 7.

Als de wetgeving gaat zoals verwacht, Australië zal de 26e natie te legaliseren van homohuwelijk, een keerpunt in een land waar sommige staten gehouden homoseksuele activiteit illegale tot 1997.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App