Pervez Musharraf zegt hij Lashkar de grootste supporter, houdt van Hafiz Saeed te

0
55

Voormalig president Pakistan Pervez Musharraf.

Gerelateerd Nieuws

  • Pervez Musharraf heeft openlijk onderschreven terreur als politiek met zijn opmerkingen over Hafiz Saeed: Rathore

  • Pervez Musharraf vorderingen Asif Ali Zardari verantwoordelijk voor Benazir Bhutto ‘ s doden

  • Pervez Musharraf zegt zal het gezicht van Benazir Bhutto moord proef in Pakistan

Voormalig president Pakistan Pervez Musharraf heeft toegegeven dat hij is de grootste supporter van Lashkar-e-Taiba (LeT) en dat hij ook ‘leuk’ door de militante groep en de Jamaat-ud-dawa (JuD).

“Ik ben een grote voorstander van het Laat en ik weet dat ze net als mij en JuD houdt ook van mij,” ANI geciteerd Musharraf te vertellen Pakistan ARY Nieuws.

Wanneer u wordt gevraagd of hij ook dankbaar van LeT ‘ s oprichter en 26/11 Mumbai terroristische aanslagen brein Hafiz Saeed, de voormalige president zei Saeed “is betrokken in Kasjmir” en hij “ondersteunt” die betrokkenheid.

De 74-jarige verder wordt verder geciteerd door ANI als te zeggen in het TV-interview dat hij was altijd in het voordeel van actie in Jammu en Kashmir en van “het onderdrukken van Indische Leger in Kashmir”. “Ze (We) zijn de grootste kracht. India heb ze aangegeven als terroristen door de samenwerking met de Verenigde Staten. Ja, ze (Laten) betrokken zijn in Kasjmir en in Kashmir, het is tussen de vs en India, ” zei hij.

Opgemerkt moet worden dat het Laat is verboden in Pakistan sinds 2002. En het besluit tot het verbieden van de organisatie werd genomen door de regering Musharraf.

Musharraf ‘ s reactie komt slechts enkele dagen na de release van Hafiz Saeed van huisarrest. Alleen gisteren, het Laat chief verplaatst van de Verenigde Naties op zoek naar verwijdering van zijn naam uit de lijst van aangewezen terroristen. In zijn verzoekschrift, Saeed beweerd dat er geen bewijs is om de beschuldiging tegen hem. Saeed, die drager is van een $10 miljoen bounty op zijn hoofd, voor de huur van een Lahore-een advocatenkantoor om het bestand te pleidooi voor zijn rekening. LEES MEER

Saeed werd in de lijst op 10 December 2008 door de veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Het drie dagen lang terreur, staking plaats vond op de India business kapitaal op meerdere doelen in de stad, tussen 26 November en 28, 2008 beweerde 166 leven. Saeed werd onderworpen aan de bevriezing van activa, reizen band en een wapenembargo.

Volgens de vn-VEILIGHEIDSRAAD officiële website, Saeed werd opgenomen in de lijst bedoeld in de leden 1 en 2 van resolutie 1822 (2008) als verbonden met Laat (QDe.118) en Al-Qaeda (QDe.004) voor “een deel van de financiering, de planning, het vergemakkelijken van, voorbereiden of plegen van de handelingen van de activiteiten door, in samenwerking met, onder de naam van, namens of ter ondersteuning van beide entiteiten”.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd