Ludhiana factory brand: Familj av tredje saknas brandman samtycker till att inleda förfaranden för att förklara honom död

0
41

Saknas brandman Manohar Lal barn vid deras bosättning i Ludhiana tisdag. (Foto-Gurmeet Singh)

Relaterade Nyheter

  • Punjab riktade mord: Polisen häktade för Jimmy, Johal förlängs igen

  • Ludhiana brand tragedi: Tre brandmän fortfarande saknas, rädda verksamheten vid fabriken klar

  • Ludhiana factory brand: Runt 10 som bor i kåkarna i närheten som saknas sedan i måndags, hävdar invånare

Nio dagar efter deras värld kom brakande ner efter ledande brandman Manohar Lal (50) gick “saknas” i en fabrik brand i Ludhiana, hans fru Usha Rani vägrar att acceptera hennes makes död. Men på tisdag, brandman’ s två barn — Eskilstuna (17) och Tamanna (21) — äntligen gav en gå vidare till polisen att inleda död deklarationen förfarande av sin far.

Medan familjer med två andra brandmän — Sukhdev och Manpreet — hade spelat in sina uttalanden med polisen på söndag, familj Manohar Lal hade vägrat att acceptera hans död. Vid sin hemvist i Preet Nagar, både barn sågs som tröstar sin mamma.

“Hon fortfarande tror att pappa kommer att vara tillbaka i kväll. Trots att hans cykel står parkerad här, hon anser att cykeln är fortfarande vid brand kontor och pappa kommer att åka hem på det. Hade det varit ett organ för henne att se, det skulle ha varit lättare för henne. Men nu ska jag och min syster vet att trots alla ansträngningar, vår fader har inte hittats. Det finns ingen annan väg ut än att acceptera den hårda verkligheten”, säger Navan, 17, klass 11 student.

Utredande officeren i fallet, Inspektör Gurwinder Singh, säger att familjen har gått med på att inleda död deklarationen förfarande. “Både barnen och de äldste i familjen har undertecknat ett uttalande. Eftersom hans fru är sjuk, vi kommer att få henne signaturer när de är bekväma,” sade han.

“Kondoleans möte på en gurdwara och böner (path) på sin bostad för vek själ frid, kommer att organiseras av familjen den 1 December, säger Ramesh Kumar (60), Manohar s farbror.
“Hans fru är inte acceptera döden, men för barn är framtiden och att få dem lindring belopp, som vi har att samarbeta med polisen,” sade han.

Han tillade att Manohar hade kommit överens om för jobb, inte på grund av någon passion utan tvång. “En fattig familj som inte har råd att vägra en regering jobb. Han gjorde det eftersom han hade för att föda en familj”, tillade han. Under tiden, Eskilstuna och Tamanna ifrågasatte varför brandmän var inte informerade om de kemikalier som lagrats på insidan av fabriken ägare.

“Fader vår, var klädd i hjälm och skyddsskor. Han var i detta yrke i 20 år och visste hur man hanterar sådana situationer, men explosionen skedde på grund av att ägaren aldrig informerade brandmän på plats om kemikalier inuti. Vår far kollegor berättade att de aldrig fick minsta antydan om brandfarliga kemikalier som lagras inuti.

Ägaren bör inte vara förskonade eller utsläppt från fängelse till vilket pris som helst”, sade de. Att säga att han inte var rädd för att en brandman jobm Eskilstuna läggas till: “jag är stolt över min far. Han är en martyr. Om jag är också erbjuden ett jobb av en brandman på sin plats, jag kommer att gå för det. Nej, jag är inte alls rädd.”

“Vi är stolta över vår faders yrke. När han var vid liv, han berättade för oss att koncentrera sig på studier. Vi kommer att studera hårdare nu för att göra honom vila i frid. Han arbetade hårt för oss,” sade Tamanna.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App