Hvordan ‘deltar’ ble mest søkte ordet i år

0
70

Harvey Weinstein er beskyldt for mobbing og trakassering. Men mange andre synes delaktige (Reuters Bilde/Fil)

Relaterte Nyheter

  • NCRB data, 2016: Stor topp i voldtekt av barn, opp med 82% fra 2015, OPP, MP verste stater, TN ny aktør

  • NCRB Data, 2016: Mishandling av ektemann, seksuelle overgrep, topp forbrytelser mot kvinner

  • NCRB Data, 2016: de Fleste overgrep mot Dalits innebære at forbrytelser mot kvinner, og de fleste tilfeller i Bengaluru

‘Deltar’ har blitt til ‘word of the year” etter det toppet online søk nettstedet Dictionary.com’s mest søkte-etter-listen. Hvorfor har 2017 vært så full av nysgjerrighet om å være ‘deltar’?

Hvordan gjorde “delaktig” få adjudged ordet av året?

Online søk nettstedet Dictionary.com fant “delaktig” for å være landets mest søkte-for word — lexicographers funnet søk etter “delaktig” skyting opp med nesten 300% til og med 2017. Online ordbok definerer adjektivet “delaktig” som “involvert med andre i forkastelig eller ulovlig aktivitet”.

Men hvorfor “delaktig” bli utbredt?

Ved første øyekast, svaret er politikk. Gjennom 2017, USA i særdeleshet var rystet av påstander om ulike politiske skandaler. Disse inkluderte beskyldninger rundt Donald Trump 2016 Presidentvalget angivelig ha colluded med den russiske administrasjonen og det Hvite Hus blir overkjørt av en fn-valgt-dynastiet. For mange, er det siste virket utformes av Trump ‘ s datter, Ivanka, og hennes mann Jared Kushner. Som politisk uenighet vokste i USA, så gjorde spenninger over politikere ved å velge å bære på med — eller avvise —Trump lederstil.

Var det bestemte punkter i året da “delaktig” ble viktig?

Ja. Dictionary.com registrert tre forskjellige toppene i søk etter ordet. Den første kom i Mars 12, når det satiriske AMERIKANSKE TV-showet Saturday Night Live inneholdt en parodi med Hollywood-skuespiller Scarlett Johansson som Ivanka Trump, iført en gyllen kappe, og selger en parfyme som heter ‘Deltar’. Neste spike omtalt Ivanka igjen — det ble levert på April 5, etter presidentens datter dukket opp på TV-kanalen CBS, å forsvare sin far ‘ s administrasjon, og sier at hun ikke visste hva det betydde å være delaktige. Den tredje bølge i søkene ble spilt inn i oktober 24, når Arizona Republikanske senator Jeff Flake kunngjorde i det AMERIKANSKE Senatet at han ikke ville søke reelection; fornekte “uvøren, opprørende og undignified atferd”, Flake sa, “jeg har barn og barnebarn til å svare til, og så, Herr President, jeg vil ikke være delaktige.”

Var politikken den eneste faktoren du kjører søker etter “delaktig”?

Nei. Søk også strømmet når påstått trakassering skandaler av Hollywoods tidligere film mogul Harvey Weinstein begynt å dukke opp i oktober. Hver historie viste et nett av folk som angivelig hjulpet Weinstein i å dekke opp påståtte overgrep, og disse er inkludert berømte Hollywood-skuespillere, produsenter og regissører, Weinstein er medhjelpere, advokater, også private etterforskere som angivelig forberedt saksmapper til å true ofre. Begrepet medvirkning ble ytterligere fremkalt når, i November, skuespiller Uma Thurman kraftig irettesatt Weinstein og hans “co-medsammensvorne”.

Andre sosiale stunder også hadde folk til å lure på hva det betydde å være “delaktig”. Disse inkluderte America ‘ s opioid avhengighet, erklært nødsituasjon med Donald Trump i oktober, med den påståtte stillhet av medisinske utøvere, etc., om denne situasjonen voksende. Debatter om de delaktige i mangel av bestemmelser rundt salg av våpen i USA vokste også etter masse skytingen som i Las Vegas på oktober 1, hvor en enkelt bevæpnet mann drepte 58 mennesker.

Hva er betydningen av å søke etter ordet “delaktig”?

Dictionary.com analysert søk, et nettsted innlegget bemerket, “…det er et ord som minner oss om at selv passivitet er en type handling. Stille aksept for en forseelse er hvordan vi har kommet til dette punktet. Vi må ikke la dette fortsette å være normen. Hvis vi gjør det, så vi er alle delaktige.”

Forfatter og litteraturkritiker Amit Chaudhuri også fortalte Indian Express, “Alt det vi diskuterer i dag, er fashioned i et rom og en stil som bestemmes av markedet. Det er et verdi-systemet hver og en av oss er delaktige i. Å være klar for medvirkning og til å motsette seg det, i seg selv eller hos andre, det er ikke nok å være moralsk. Man må være resistente.”

Interessant, søker du etter ordet “delaktig” vokste også i løpet av det AMERIKANSKE National Football League (NFL) spillere protesterte politi-brutalitet mot Afrikansk-Amerikanere ved å ta et kne, og ikke stående, under nasjonalsangen spilt før spill.

Hva med andre ord var svært søkt for dette året?

Vel, Dictionary.com’s mest søkte-for liste inkludert ordene “helheten” (en økning i søk ble observert i løpet av August er fullstendig solformørkelse), “tarnation”, som ble en internett-sensasjon i begynnelsen av 2017, en “hva i tarnation” meme, med dyr sportslige cowboy hatter, tjene stor popularitet, og “intersex”, trending i januar når Belgiske modellen Hanne Gaby Odiele talte mot grenser og tabuer knyttet til seksualitet.

Andre svært søkte-for betingelser inkludert “global oppvarming”, “klima”, “neo-Nazi” og “antifa” eller “anti-fascist”, og de to siste gjelder å fange den offentlige mening når fraksjoner av både høyre og venstre kolliderte voldsomt på et rally på August 11 i Charlottesville, Virginia, USA.

Men “delaktig” fortsatt styrt i form av de mest søkte-for word online; det slo Donald Trump “covfefe”.

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App