Wijzigingen die in Manodhairya regeling als Bombay HC paneel hoort Ngo ‘ s en ambtenaren

0
70

Momenteel, terwijl slachtoffers van verkrachting van minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik en zuur aanval slachtoffers vallen onder de Manodhairya regeling, vrouwen gered uit de prostitutie zijn niet inbegrepen.

De status van vrouwen en de ontwikkeling van het kind (WCD) afdeling is het waarschijnlijk om wijzigingen te maken aan een overheid resolutie met betrekking tot Manodhairya, de stand van de compensatieregeling voor slachtoffers van seksueel misbruik en zuur aanval, volgende aanbevelingen ontvangen van diverse Ngo ‘ s. Een commissie benoemd door de Bombay High Court om te kijken naar de tekortkomingen van de GR uitgegeven op 1 augustus met vertegenwoordigers van Ngo ‘ s en ambtenaren van de overheid meer dan een week geleden. Verschillende Ngo ‘ s hadden bezwaar tegen het GR. Op basis van hun suggesties en aanwijzingen van het comité, de WCD is waarschijnlijk om wijzigingen te maken aan de GR, volgens de ambtenaren.

Onder de aanbevelingen van het comité werden schadevergoeding voor slachtoffers van mensenhandel, de vernieuwing van de wijk trauma teams en het bedekken van mannelijke slachtoffers onder de regeling. Momenteel, terwijl slachtoffers van verkrachting van minderjarige slachtoffers van seksueel misbruik en zuur aanval slachtoffers vallen onder de Manodhairya regeling, vrouwen gered uit de prostitutie zijn niet inbegrepen.

“Eén van de suggesties was om slachtoffers van mensenhandel als onderdeel van de regeling. Andere suggesties zijn met betrekking tot slachtoffers van verkrachting. Onder de gewijzigde regeling van het bedrag dat wordt betaald aan een slachtoffer dat ten gevolge van seksuele aanranding of verkrachting is alleen Rs 1 lakh is, terwijl het voor een slachtoffer die lijdt zwaar letsel of psychische trauma ‘ s of verkracht is Rs 10 lakh. Dit mag niet het geval. Alle slachtoffers van verkrachting moeten worden gedekt op grond van de regeling”, zei senior advocaat Mihir Desai, die wordt weergegeven voor één van de verzoekers, Forum Tegen de Onderdrukking van Vrouwen.

Anti-mensenhandel NGO Justitie en Zorg is het raadzaam dat een bepaald gebied dat moet worden aangepakt, is kinderen het slachtoffer waren van verkrachting of anderszins seksueel misbruikt dagelijks na mensenhandel. “De Manodhairya regeling wordt het woord ‘kind’ voor vergoeding in POCSO gevallen, terwijl niet discrimineren jongens. Echter, de uitdaging ligt in het beveiligen van schadevergoeding voor het slachtoffer van seksueel misbruik mannelijke kinderen en er is dus een noodzaak om te kunnen speciaal worden vermeld dat de regeling geldt voor alle kinderen, zonder onderscheid van geslacht,” zegt Adrian Phillips, juridisch adviseur en woordvoerder, Justitie en Zorg.

Majlis Manch, door de directeur en de advocaat van de Flavia Agnes, die had ingediend een PIL voor de HC op de GR, ook ingediend suggesties die zijn niet verhinderen dat het slachtoffer aanspraak maken op een vergoeding krachtens een andere regeling van de staat of Unie-regering, zoals momenteel het geval is. Agnes heeft ook voorgesteld het verstrekken van aanvullende maatregelen ter ondersteuning in bepaalde gevallen, zoals in het geval van een slachtoffer van een besluit om een kind opvoeden van een incident. In dergelijke gevallen, stelde Majlis, kan de overheid uit te breiden goede revalidatie en ondersteuning voor de moeder en het kind.

“Onder de collectieve aanbevelingen was een unanieme vraag van dat district trauma teams worden geactiveerd. Er werd gezegd dat de teams onzichtbaar zijn en ze moeten worden versterkt. Aspecten als begeleiding, die worden genegeerd, moet naar gekeken worden,” zei een NGO lid, onderdeel van het collectief dat gaf haar aanbevelingen. De nieuwe GR was stil op de teams die onderdeel waren van de eerdere GR. Deze waren bedoeld om te worden teams benoemd in elk district om direct hulp te bieden aan victis en opgenomen politie-ambtenaren, artsen, psychiaters en verpleegkundigen op wijk, taluka-en dorpsniveau.

De nieuwe GR ook had gedaan met de wijk-level committee aanbevolen schadevergoeding aan de slachtoffers, de overdracht van de rol van de Wijk Juridische Services Authority. “Er werd gesuggereerd dat de district commissie moeten niet-officiële leden als vertegenwoordigers van vrouwenorganisaties. Ook hebben We voorgesteld dat alle gered minderjarigen worden behandeld als slachtoffers van verkrachting, en in het geval van de volwassen vrouwen gered, juridische bijstand worden verstrekt om te registreren geval van verkrachting tegen de verdachten als zij wil,” zei Dr Vijay Raghavan, faculteit van het Tata Institute of Social Sciences.

Naast Ngo ‘ s gevraagd om weg te doen met het huidige systeem worden gevolgd voor de betaling van de vergoeding. Op dit moment 75 procent van de monetaire vergoeding toegekend dient te worden bewaard in een vaste borg voor een periode van tien jaar en de resterende 25 procent is gegeven aan het slachtoffer. In het geval dat het slachtoffer een minderjarige is, de gewijzigde regeling bepaalt dat het bedrag dat zal worden gehouden in vaste storting voor 20 jaar.

“Een serie bijeenkomsten onder de leiding van de eervolle rechters gaan. De procedure is op waarbij we horen elke suggestie die door Ngo ‘ s of de leden van de civiele samenleving,” zei Vinita Singhal, de Secretaris, de WCD. Op basis van deze suggesties en de HC richting, voegde ze eraan toe, passende maatregelen zouden worden genomen om wijzigingen in de GR. De advocaat-generaal, ondertussen, zei de overheid zou actief beschouw de aanbevelingen.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App