Uber tätningar multibillion-dollar investeringar från Softbank

0
80

Under affären, börsintroduktion kommer att äga rum före utgången av 2019 (Fil)

Japansk teknik konglomerat SoftBank har nått en uppgörelse med Uber att investera miljarder i ride-kom jätten. Uber Technologies Inc. bekräftat investeringar i ett uttalande söndag utan att ge detaljer.

Men en person som informerade om affären berättade för Associated Press att SoftBank Gruppen kommer att köpa ca $1 miljard nya Uber lager, då kommer erbjudande att köpa aktier från investerare och Uber anställda och målet är att nå en 14 procent av aktierna i bolaget. Uber som för närvarande är värderade till $68.5 miljarder, men stock erbjudanden kommer att baseras på en lägre värdering, så det är okänt hur mycket den totala affären multibillion-dollar affär kommer att vara värt, säger personen, som talade på villkor av anonymitet eftersom detaljer inte ut.

Uber uttalande sagt att det har nått ett avtal med ett konsortium lett av SoftBank och Dragoneer Investment Group. Affären är ett förtroende för bolagets potential och “hjälper bränsle för våra investeringar i teknik och vår fortsatta expansion på hemmaplan och utomlands, samtidigt som vi stärker vår bolagsstyrning,” sades det i uttalandet.

De flyttar också banar väg för Uber, bland de mest värdefulla tech företag i världen, att sälja aktier till allmänheten. Under affären, börsintroduktion kommer att äga rum före utgången av 2019. Den efterlängtade affären offentliggjordes i oktober, men blev fördröjd av en bolagsstyrning och rättslig tvist mellan investor Benchmark Capital och den avsatte VD Travis Kalanick. Båda sidor slutade deras fejd på söndag, vilket banar väg för SoftBank investeringar, sade en person.

Kalanick, som kontrollerar tre av 11 platser på Uber styrelsen enades om att låta en majoritet av styrelsens ledamöter ska rösta på eventuella framtida möten han gör, enligt personen. Benchmark kommit överens om att avbryta en rättegång mot Kalanick och släpp den när Softbank får genom en månads erbjudande period som startar om två veckor. Riktmärke, ett stort Silicon Valley venture capital-bolag som var bland Uber tidigt uppbackare, hävdade i rättegången att Kalanick täckt upp oron och hot om rättsliga åtgärder vid Uber.

Affären möjliggör tidiga investerare som Riktmärke att sälja åtminstone en del av sina aktier vid en vacker vinst. Men det kommer sannolikt att vara en del gräl över hur mycket aktier är värda att under de kommande veckorna.

För alla de senaste tekniska Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App