Studenten van Navodaya scholen, Kendriya Vidyalayas geconfronteerd kunnen testen op de Indiase cultuur, waarden

0
94

De circulaire werd verzonden door de Navodaya Vidyalaya Samiti aan al haar regionale kantoren op 5 oktober. (Foto vertegenwoordiging doel)

Studenten van de Jawahar Navodaya Vidyalayas (JNVs) en Kendriya Vidyalayas (KVs), kunnen binnenkort hun kennis van de Indiase cultuur en waarden beoordeeld, zoals schooldirecteuren is gevraagd om “samen te werken” met een Hardwar organisatie die voert deze tests.

De Indian Express heeft toegang tot een circulaire verzonden door de Navodaya Vidyalaya Samiti aan al haar regionale kantoren op oktober 5, waarin staat dat de leerlingen van de Klassen VI tot en met XII zijn toegestaan om te zitten voor ‘Bhartiya Sanskriti Gyan Pariksha’ uitgevoerd door de Hele Wereld Gayatri Parivar en Dev Sanskriti Universiteit in Hardwar. Het vermeldt ook dat de samiti draagt alle kosten voor de uitvoering van de test.

Ook een 30 augustus brief, verzonden door V Vijayalakshmi, gezamenlijke commissaris (academici) op Kendriya Vidyalaya Sangathan naar het regionale kantoor in Delhi, stelt dat de KVs moeten samenwerken met vertegenwoordigers van Dev Sanskriti Universiteit voor het organiseren van het cultuur-test voor leerlingen van de klassen V tot en met XII. De brief is echter verduidelijkt dat de test gepland op 25 November voor alle NCR scholen, is niet verplicht.

Alle Wereld Gayatri Parivar werd opgericht door Acharya Sriram Sharma met het doel bij te dragen aan “de individuele ontwikkeling, ontwikkeling van het gezin en sociale verheffing”. Het is op dit moment geleid door Danny Pandya, die werd genomineerd voor Rajya Sabha op 4 Mei 2016, door de toenmalige President Pranab Mukherjee op het advies van de regering. Pandya, echter, het aanbod af twee dagen later.

Bhartiya Sanskriti Gyan Pariksha is een uur lang onderzoek het uitvoeren van multiple-choice vragen die test een “student in morele, culturele en oude wetenschap en technologie (op die hele moderne wetenschap is gebaseerd) van India”.

Het beschrijven van het doel van het onderzoek, de officiële website staat, “Scholen moeten sterk waarde ‘vreedzaam samenleven met mensen uit andere culturen’ en ‘trots voor het land, het volkslied en nationale vlag'”. Volgens de test van de brochure ‘Bhartiya Sanskriet Gyan Pariksha’ wordt georganiseerd in 22 staten en meer dan vijf crore studenten zijn verschenen voor het examen sinds 1994.

JNV en KV leerlingen van de Klassen V en VI zal in rekening worden gebracht Rs 20 voor registratie, terwijl die in de Klassen VII tot en met XII betalen Rs 25. Er zijn 576 JNVs en 1,128 KVs in het land. Zij zijn verbonden aan de Centrale Raad van het Secundair Onderwijs en volg curriculum opgesteld door de NCERT. Echter, studenten bereid zijn om de cultuur test zal worden verstrekt studiemateriaal en een vraag bank door de Hele Wereld Gayatri Parivar voor de voorbereiding. Het is niet duidelijk of dit studiemateriaal is goedgekeurd door de Unie van de overheid of NCERT.

De Indian Express ging door de vraag bank voor leerlingen van de klassen X, XI en XII. Hier zijn enkele van de vragen:

* In die koe fokken vind je de surya ketu nadi?
* De naam van de koning, op wiens verzoek Narendranath nam de naam ‘Vivekananda’?
* Naam van Karl Marx ‘ s meest beroemde boek
* Volgens de Sanatan Dharma, welke elementen in het menselijk lichaam?
* Die boek noemt Akbar ‘ s liefde voor Gangajal?
* Waarom hebben de meeste huishoudens in India houden een Tulsi plant?
* In welk deel van de Koran vind je de vermelding van de hemel en de hel?
* Wat wordt omschreven als ‘Shuddhi’ in de Bhagavad Gita?
* De naam van de Islamitische natie in die Ramcharitmanas wordt gelezen?

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App