Punjab moeten wandelen SAP van suikerriet gewas, zegt AAP is Sukhpal Singh Khaira

0
111

MLA van Bholath Sukhpal Singh Khaira. Express foto

Zelfs als smog als een fall-out van paddy stoppels verbranden is uitgegroeid tot een belangrijk probleem in noord India, de Leider van de Oppositie in Punjab Vidhan Sabha en AAP MLA Sukhpal Singh Khaira gerechtvaardigd zijn actie van het branden van paddy stoppels in de Samrala onlangs en zei dat het een “symbolische protest” tegen de overheid.

Khaira was in Jalandhar zondag. Hij beweerde dat de Punjab overheid had niet het leveren van machines voor boeren voor het beheren van stoppels. Hij zei dat de Nationale Groene Tribunaal had gevraagd het Centrum en staat de overheid in 2015 te leveren machines van de boeren voor het beheren van stoppels, maar tot op heden heeft de regering niet vrijgegeven geen middelen voor een dergelijke machine. “Dus, boeren worden gedwongen om te branden stoppels en ik was te protesteren tegen deze houding van de overheid.”

Hij voegde eraan toe dat Chief Minister Kapitein Amarinder Singh had niet toegenomen “ook maar een cent” in de Staat Verzekerd Prijs (SAP) van de huidige suikerriet oogst. Khaira eiste dat de overheid moet haar besluit en wandelen het SAP op gelijke voet met Haryana, dat is Rs 330 per quintal.

Khaira zei dat het “hartverscheurende” dat terwijl de prijzen van suiker waren op een all-time high van Rs 4,100 per quintal, de Punjab overheid was het ontkennen van de boeren zelfs een geringe stijging.

Khaira beweerde dat een krachtige eigen suiker lobby die is eigenaar van enkele suikerfabrieken was achter dit. Hij voegde eraan toe dat de negen in eigendom van de staat suikerfabrieken werden uitgevoerd tot grote verliezen, van bijna Rs 150 crore, vanwege de verouderde machines en geen achterwaartse en voorwaartse integratie (co-generatie planten en distilleerderijen), wat leidt tot hogere kosten van
productie.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App