Krishna rivier de boot kapseizen: dodental stijgt naar 21, CM, zegt de hebzucht van de boot operator de oorzaak van de tragedie

0
65

Krishna rivier de boot tragedie: de Ambtenaren nog niet zeker hoe veel mensen waren aan boord toen de boot kapseisde (ANI foto)

Het dodental in de boot kapseizen incident, dat plaatsvond in de Krishna-Rivier op Ibrahimpatnam in de buurt van Vijayawada op zondag avond, is gestegen naar 21. Een vrouw, het ondergaan van een behandeling bij een prive-ziekenhuis in Amravati, is overleden op maandag, persbureau PTI geciteerd Krisha District Collector B Lakshmi Kantam zo te zeggen.

Eerder op de dag, Chief Minister N Chandrababu Naidu had gezegd in een verklaring van de Wetgevende Vergadering dat de overledene opgenomen om negen vrouwen en een tiener jongen, met inachtneming van de tragedie vond plaats door de “hebzucht” van de particuliere exploitant.

Terwijl 16 lichamen werden opgevist uit de rivier laatste nacht, vier meer werden opgehaald vanochtend. De andere vier personen, waaronder twee bemanning van de boot, werden vermist, de chief minister zei, het uiten van zijn “diepe spijt en pijn” over het incident.

Naidu zei een twee-lid comité, bestaande uit een IAS en een IPS-officier zou grondig sonde het incident en stel voor veiligheids-en voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat dergelijke tragedies in de toekomst.

“Het is te danken aan de hebzucht van de particuliere exploitant die deze tragedie heeft plaatsgevonden. Ze hebben geen toestemming (voor het bedienen van de veerdienst)…de chauffeur was niet ervaren en had geen kennis van de (rivier de) route. Ze gedroegen zich zo onverantwoord en veroorzaakte het ongeluk,” het Naidu zei.

De minister-president zei dat de 17 passagiers, die gered werden in het ongeluk, werden naar huis gestuurd na behandeling, terwijl de vier anderen waren het ondergaan van een behandeling in een ziekenhuis.

Ambtenaren zijn nog niet zeker hoeveel mensen aan boord waren toen de boot kapseisde na het raken van een zandbank op slechts enkele meters van de steiger, zei Krishna District Collector B Lakshmikantam. Ondertussen, de exploitant van de boot heeft ook zijn gearresteerd.

De boot, die vernietigd op 10 meter van het water, is geborgen en ambtenaren gezegd als iemand wordt vermist, ze waste in de rivier. Na het bergen van de boot, Andhra Pradesh Vuur en hulpverleners vinden dat er geen zwemvesten in de boot.

“Deze boot operator heeft geen toestemming gegeven voor het besturen van een passagiersboot. Het agentschap had toegepast voor toestemming om te opereren kleine, snelle boten en water scooters, maar niet op een passagiersboot. Een strafzaak is geregistreerd tegen de eigenaar,” Minister voor Toerisme Akhila Priya Reddy zei op maandag.

De groep had voor een picknick naar Vijayawada gisteren ochtend van Ongole, 150 km afstand. Na een bezoek aan diverse tempels en andere bezienswaardigheden, gingen ze naar Ibrahimpatnam te vangen van een boot voor de rivier cruise op 4 uur.

Premier Narendra Modi is ook uitgedrukt verdriet bij het incident. “Het kapseizen van een schip in de Krishna Rivier is beangstigende. Mijn gedachten zijn bij de families van degenen die hun leven verloren in deze tragedie. Andhra Pradesh Overheid en NDRF hebben gewerkt aan een reddingsoperatie,” Modi getweet.

NDRF plaatsvervangend commandant Santosh Kumar zei reddingsoperaties waren voortgezette sinds zondag avond en vier teams werden ingezet. Duikers worden ook inspanningen gedaan om te traceren van vermiste personen, zei hij.

 

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd